U11 – Maradunk a „C” csoportban

U12-es bajnokság – Budapesti terület – 4. forduló, Róth Norbert vezetőedző beszámolója:

VASAS Akadémia U11 – Kölökös Fiúk/A  46-56 (6-14,19-13,7-13,14-16)

Pontok: Bajor Zétény 16, Bozó Rudolf Vilmos 9, Balogh Kristóf 5, Rapcsák Botond 5, Nagy Alex 4, Vaspál Márton 2, Scal Benjamin 2, Üveges Bence Kristóf 1, Nagy Ádám 1, Bogdán Noé Dániel 1,

A negyedik fordulóban az idősebbek között sajnos csak egy küzdelmes mérkőzést tudott játszani csapatunk a Kölökös ellen. Az volt a benyomásom, hogy egész mérkőzésen a nyomukban voltunk annak ellenére, hogy volt 2 technikás játékosuk, és négy nálunk jóval magasabb játékos. A második negyedet sikerült megnyernünk, sok védő lepattanót tudtunk szedni, viszont a második félidőben elkezdtek felszínre jönni a fáradásból eredő hibák. Sajnálatos módon csak az egyik sorban tudtunk cserélni, ez megnehezítette a srácok dolgát. A végjátékban így is csak két ponttal szereztünk kevesebbet, ami szerintem egy jó eredmény magasabb, idősebb csapat ellen. Nem szabad csüggedni, mert minden ilyen és ehhez hasonló mérkőzés egy szuper lehetőség még agresszívabban védekezni, még gyorsabban támadni erős ellenfelek ellen. Összességében még mindig sok az eladott labdánk főleg átadásokból, és több esetben kell majd felállt védelem ellen játszanunk.

Szeretném kiemelni Nagy Alex védekezésben-, Bozó Rudolf és Bajor Zétény támadásban nyújtott teljesítményét, illetve Rapcsák Botondot, aki ügyesen védekezve labdákat szerezve, élete első pontjait szerezte nagyobbak ellen az U12-es bajnokságban.

Reméljük, hogy a következő fordulóban is ilyen hasznos mérkőzés(eket) fogunk tudni játszani 2010-es csapatok ellen.

Hajrá VASAS!