U11 – Szép játékkal jutottunk fel

U12-es bajnokság – Budapesti terület – 7. forduló, Kozma Norbert vezetőedző beszámolója:

Vasas Akadémia U11 – Óbudai Kaszások Girls  47-28 (16-4,12-13,12-9,7-2)

Vasas: Horváth 9, Gauland 8, Matuz 6, Bagdány 5, Kelényi 4, Tömöry 4, Takács 3, Kendelényi 3, Juhász-Kelly 3, Méhes 2, Vadas, Nyúl-Zákányi

Határozottan kezdtük a meccset a lányok ellen, főleg a védekezésünkre helyeztünk hangsúlyt, ami az eredményen is szépen látszódott. A második negyedben kiengedtünk kicsit, de a különbség nagyjából nem változott a félidei büntetőkkel együtt. A második félidőben ismét erőre kaptunk és jobban koncentráltunk, így sikerült növelni az előnyünket, végül magabiztosan sikerült nyernünk.

Kőbányai Darazsak/B – Vasas Akadémia U11  30-53 (10-14,14-25,6-0,0-14)

Vasas: Takács 15, Méhes 7, Kelényi 7, Bagdány 5, Gauland 5, Kendelényi 4, Juhász-Kelly 4, Matuz 3, Horváth 2, Tömöry, Vadas, Nyúl-Zákányi

A második mérkőzés elején kicsit beragadtunk, a második negyedben sikerült tudtunk ellépni kicsit az ellenfelünktől. A harmadik negyed igen gólszegényen alakult, nem sikerült betalálnunk, majd az utolsó játékrészben mi voltunk, akik nem engedtünk kosarat a kőbanyai fiúknak. 

Összességében szépen lépegetünk előre fordulóról fordulóra, több pozitívumot is ki tudtunk emelni a mérkőzések után. Jól működünk csapatként, az egyéni felelősségben viszont még fejlődnünk kell. A héten már talán sikerült mindenkinek megtalálni magában azt a ‘kapcsolót’, amivel a saját határát át tudja lépni, egy hét múlva a saját korosztályunkban erre, még több odafigyelésre és energiára lesz szükségünk, szeretnénk még előrébb lépni. Gratulálok a csapatnak!

Hajrá Vasas!