U11 – Szépen küzdöttünk

U12-es bajnokság – Budapesti terület – 5. forduló, Kozma Norbert edző beszámolója:

 

Vasas Akadémia U11 – Kőbányai Darázslányok  54-35 (10-14,16-7,10-13,18-1)

Vasas: Akbulut M. 12, Bogdán N. 9, Ertl D. 8, Haberland Á. 7, Matuz G. 6, Bozó R. 4, Tornyos Sz. 3, Scal B. 2, Nagy Á. 2, Üveges B. 1

7 egészséges játékos maradt csak az U11-es csapatunkban a hétvégi forduló előtt, így melléjük 3 U12-es emberrel csatlakozva a minimális létszámmal voltunk kénytelenek kiállni a Gyermek bajnokság fordulójában. A célunk az volt, hogy minél stabilabb védekezéssel, és bátor támadással igyekezzünk hasznos tapasztalatokat gyűjteni az egy évvel idősebbek között. A Darázslányok ellen fej-fej mellett haladtunk az első negyedben, ügyes olykor ügyes támadásokkal, máskor jó védekezéssel villantottuk meg magunkat. A folytatásban sikerült növelni a különbségen, a második negyedben csak 7 pontot kaptunk, és a félidei büntetőket is jól dobtuk.

A harmadik negyedben annak ellenére, hogy voltak jó helyzeteink, kicsit beragadtunk támadásban, a záró játékrészben viszont a szerzett labdáinkat sikerült indítás kosarakra váltani, és csupán 1! pontot kaptunk. 

Minden játékos tudott pontban hozzátenni a mérkőzéshez, ami mindig külön öröm a győzelem mellett!

 

MAFC Gabányi – Vasas Akadémia U11  68-50 (13-4,12-16,26-19,17-11)

Vasas: Akbulut M. 14, Haberland Á. 12, Matuz G. 6, Nagy Á. 5, Bozó R. 5, Bogdán N. 4, Tornyos Sz. 3, Üveges B. 1, Scal B. -, Ertl D. –

Egyből kezdtük is a második mérkőzést, ahol a lendület nekünk kedvezett, a fáradtság viszont ellenünk volt. Egy gyorsan játszó csapattal találtuk magunkat szemben, így jó feladatnak bizonyult visszaérni védekezésben, és támadásban gyorsan játszani. 

Az első félidőben sikerült tartani a tempót a MAFC-cal, a harmadik negyed elejére csak 5 pont volt a különbség. A második félidőben növelt a tempón az ellenfelünk, amit nekünk már nem volt elég energiánk tartani, de így is nagyon szépen helyt álltunk az egy évvel idősebbek ellen.

Összességében elégedettek lehetünk magunkkal, hiszen maradtunk a ’C’ csoportban és továbbra is jó meccseket tudunk majd játszani. A győzelmet Róth Norbinak és Mészáros Szonjának ajánljuk, akik annak ellenére, hogy a hétvégén nem tudtak személyesen a csapattal tartani, nap, mint nap a fiúkkal dolgoznak és lélekben is ott voltak velünk a pályán.