U11 – Vegyes érzelmek

U11-es bajnokság – Budapesti terület 3. forduló, Róth Norbert vezetőedző beszámolója:

Vasas Akadémia U11 – Kőbányai Darazsak 62-59 (30-12,12-26,15-2,5-19)

Vasas: Bajor Z. 19, Haberland Á. 8, Nagy A. 8, Scal B. 8, Bogdán N. 7, Rapcsák B. 4, Nagy Á. 4, Vaspál M. 2, Nótás Cs. 1, Üveges B. 1, Tornyos Sz. –

Az idei utolsó előtti mérkőzésünket a Kőbánya ellen vívtuk. Egy lendületes első negyed után hullámvölgy következett, itt a kőbányai együttes szerzett több pontot ellenünk.  Félidő után egy szuper védekezésnek köszönhetően csak 2 pontot tudtak dobni az ellenfeleink a harmadik játékrészben. A negyedik negyedre viszont megint elkezdett csökkenni a különbség, és megint a kőbányaiak kerültek fölénybe. Végül a mérkőzés harmadik negyedében megszerzett előny miatt tudtunk győzni.

 

Budapesti Honvéd SE/A – Vasas Akadémia U11 55-54 (16-2,14-23,17-8,8-21)

Vasas: Bajor Z. 19, Bogdán N. 11, Nagy A. 7, Haberland Á. 5, Nótás Cs. 4, Nagy Á. 3, Scal B. 3, Rapcsák B. 2, Üveges B. -, Vaspál M. -, Tornyos Sz. –

A 2021-es évben az utolsó kenguru mérkőzésünkön a Honvéddal csaptunk össze. Az első negyed után sajnos nem tartott ki az első mérkőzés utáni lendületünk védekezésben, viszont a második negyedre ez megváltozott és vissza tudtunk jönni a mérkőzésbe. A harmadik negyedben is az első mérkőzésen tapasztalt hullámzás volt jellemző a csapat teljesítményére. A mérkőzésen kétszer tudott nagyobb előnyre szert tenni az ellenfél, de mindkétszer sikerült vissza tornászni az eredményt csapatunknak. A negyedik negyed bizonyult a legizgalmasabbnak, ahol fej-fej mellett haladva igyekezett mindkét csapat a végjáték felé. Borzasztóan izgalmas utolsó percek végén egy időn túli büntetődobással ért véget a mérkőzés, ahol sajnos egy ponttal aznap a Honvéd együttese volt ügyesebb, de nem érdemes szomorkodni, mert kiváló sportértékkel rendelkezett a meccs.

Összességében gratulálok a csapatomnak és szeretném kiemelni Bajor Zétényt, aki vezéregyéniségként mindkét mérkőzésen 19 pontot dobva segítette csapatát, illetve Nagy Alexet, aki hatalmas munkát fektetett a csapat védekezésébe. Most két hét pihenő fog következni és januárban újra belevágunk a tanulásba és fejlődésbe!

Kellemes ünnepeket kívánunk!

Hajrá VASAS!