U11 – Vereség az idősebbek között

U12-es bajnokság – Budapesti terület – 6. forduló, Mészáros Szonja edző beszámolója: 

 
Vasas Akadémia U11 – Kölökös Fiúk/A  49-68 (20-12,10-19,11-18,8-19)
 
Vasas: Haberland Á. 12, Bozó R. 12, Bogdán N. 9, Nótás Cs. 5, Őseh-Sándor H. 2, Scal B. 2, Nikic M. 2, Németh M. 2, Nagy A. 2, Nagy Á. 1, Vaspál M. -, Bucskó Z. –
 
Első mérkőzésünket a Kölökös fiúk ellen játszottuk. Tisztában voltunk azzal, hogy a fizikai előnnyel nem mi rendelkezünk hisz fiatalabb csapat vagyunk, de szerettük volna kihasználni a gyorsasági előnyünket. Jól kezdtük a mérkőzést, frissek és élesebbek voltunk mint az ellenfelünk. Előnyünket sikerült megtartanunk a második félidőben is, azonban a félidei büntetőzésünk (1/12) elrontotta az eddig elvégzett munkánkat. Innetől kezdve a csapat nem tudott átlendülni ezen és jobban dominált a fizikai hátrányunk, mint a gyorsaságunk. Összeségében sok hibával játszottunk rengeteg pontot kaptunk befutásokból és az ellenfél támadó lepattanóiból. 19 pontos vereséget szenvedtünk.
 
Vasas Amazonok – Vasas Akadémia U11  54-32 (15-3,14-16,15-6,10-7)
 
Vasas: Nagy Á. 6, Nagy A. 5, Nótás Cs. 4, Németh M. 4, Haberland Á. 3, Bozó R. 3, Scal B. 3, Bogdán N. 2, Nikic M. 1, Vaspál M. 1, Őseh-Sándor H. -, Bucskó Z. –
 
A 2. mérkőzésünk egy „házi rangadó” volt az U12-es Vasasos lányok ellen. Ott folytattuk ahol abbahagytuk az előző mérkőzésen, rengeteg ziccert hagytunk ki és rengeteg labdát adtunk el. Ezt mutatja a 3 dobott pont az első negyedben. Az 1. félidő után fel kellett rázni a fiúkat, ami szerencsére sikerült, büntetőzésünk is feljavult (6/12). A lányok magabiztosan tartották az előnyüket, szép játékkal játszottak ellenünk. Védekezésünk feljavult a 2. félidőre és az újra tervezett céljainkat sikerült megvalósítani. Ennek ellenére a 41 eladott labda és a megengedett 29 támadó lepattanó az ellenfélnek elfogadhatatlan.
 
A statisztikai számokat látva csalódott voltam, de emellett büszke vagyok a fiúkra, hisz rengeteget fejlődtek június óta és nem csak a saját bajnokságukban van meghatározó szerepük, hanem az idősebbek között is jól szerepelnek. Gratulálok az ellenfeleinknek és köszönjük a Szülőknek, akik először láthatták gyermekeiket élőben játszani, de végig biztatták a fiúkat.