U12 – A lefújásig küzdöttünk

U12-es bajnokság – Budapesti terület – 7. forduló, Kozma Norbert vezetőedző beszámolója: 

Vasas Akadémia U12 – Budapesti Honvéd SE/A  60-64 (18-8,17-23,20-17,5-16)

Vasas: Szöllősi M. 14, Galavits L. 13, Borosnyai S. 9, Akbulut M. 5, Sborgi D. 4, Bálint A. 4, Radácsi-Josey A. 3, Bori N. 3, Nagy N. 3, Klemencsics D. 2, Szokolik G. -, Ertl D. –

Motiváltan kezdtünk a Honvéd ellen, mindkét csapat nagy tempóban kezdett az első negyedben. Miután az első két helyzetünket nem tudtuk pontra váltani, gyorsan tudtunk javítani, és a következő percekben szervezett támadásokkal, jó betörésekből tudtunk pontokat szerezni és faultokat kiharcolni. A védekezésünk az egész negyedben példás volt, nem engedtünk könnyű kosarat az ellenfelünknek, és 8 kapott ponttal zártuk az első játékrészt. A második negyedben eleinte türelmetlenek voltunk, utána viszont elkezdtünk mélységben is támadni a gyűrű felé, amely jobb helyzeteket hozott nekünk és ismét többször állhattunk a büntetővonalra. 

A harmadik negyedben kiegyensúlyozottan játszottunk, és 3 ponttal növeltük a különbséget, így 7 pontos előnnyel fordulhattunk az utolsó játékrészre. Itt azonban megtorpantunk, és 3 perccel később már csak egy kosár volt a két csapat között. Sajnos a kulcsfontosságú lepattanók nem a mi kezünkbe hullottak, és amikor láttuk, hogy már nem nekünk kedvez az eredmény, elkezdtünk kapkodni. A lefújásnál végül 4 ponttal maradtunk alul a nagy küzdelemben. Mindenki nagyot küzdött a csapatból, itt azonban Bálint Boriszt említeném külön, aki törött kézzel is végig harcolta az utolsó negyedet, és a csapattal együtt nem adta fel az utolsó másodpercig. Jobbulást kívánunk neki és várjuk vissza!

 

Csata Csillagok – Vasas Akadémia U12  48-53 (14-15,20-10,6-14,8-14)

Vasas: Galavits L. 11, Szöllősi M. 10, Borosnyai S. 10, Szokolik G. 6, Radácsi-Josey A. 6, Bori N. 5, Akbulut M. 2, Tompa G. 2, Ertl D. 1, Nagy N. -, Sborgi D. -, Bálint A. –

A második meccsünket is jól kezdtük, nem lassultunk be a vereséget követően. Az első negyedben nem sikerült meglépnünk, kiegyenlített játék volt a csapatok részéről, a folytatásban viszont kicsit szétszórtak voltunk, nem sikerült felvenni a kellő intenzitást védekezésben. A félidei büntetőkkel 10 ponton belülre tudtunk kerülni, a harmadik negyedben pedig kapcsoltunk és 1 pontra sikerült felzárkóznunk. A záró etapban pedig ezt tudtuk tartani, és a behúzódó védelem ellen is jobb helyzeteket választottunk ki, így végül 5 ponttal tudtunk nyerni a lányok ellen. 

Két nagyon jó mérkőzéssel készülhettünk az utolsó fordulóra, ez a csapatmorál és küzdés, ami a csapatot jellemezte hosszú távon is sokat tud majd segíteni nekünk, és az előnyünkre válhat. Mindenki odatette a szívét-lelkét a pályán, ez volt a legfontosabb, az eredmény csak másodlagos. Ezen a hétvégén is előre léptünk a játékunkban, a küzdésünkben, odafigyelésünkben, és abban, ahogy mindenki egymásért küzdött. Ugyanígy készülünk a 8. fordulóra, gratulálok a csapatnak!