U12 – Dupla győzelem a 6 város tornáján

6 város tornája, 1. forduló, Kozma Norbert vezetőedző beszámolója:

 

Idén a saját bajnokságunk mellett a budapesti régión kívül is képviselhetjük magunkat, és gyűjthetünk tapasztalatot, ennek a lehetőségnek kifejezetten örülünk és köszönjük a meghívást. A sorozat első fordulójában Kaposvárra utaztunk.

Ifjú Sólymok – Vasas Akadémia 23-52 (0-9, 9-20, 9-14, 5-9)

Vasas: Gauland B. 12, Fodor B. 6,Kelényi Gy. 6, Bató D. 6, Méhes M. 5, Takács F. 4, Kendelényi L. 4, Matuz V. 3, Fülöp M. 2, Pintér Á. 2, Kis-Rabata N. 2, Juhász-Kelly D. –

A korai kelés és az utazás érződött rajtunk a melegítésnél, és a meccs elején kicsit az új közegtől megilletődve játszottunk, de szerencsére ezen pár perc alatt átlendültünk, és végig kézben tartottuk a mérkőzést a Szombathely ellen. Pozitív volt látni, hogy a felkészülés eleje óta összerakott játékunk remekül működött, ami mellett olykor egészen egyszerű, de hatásos, máskor gyönyörű technikai megoldásokkal játszottunk. Egyedül a befejezéseinknél voltunk kifejezetten dekoncentráltak, úgy gondolom, hogy a rádobásaink számából több pontot is tudtunk volna szerezni. Ez a meccs viszont megadta az önbizalmat a folytatáshoz.

Soproni SI – Vasas Akadémia 32-54 (8-18, 8-13, 11-13, 5-10)

Vasas: Méhes M. 12, Gauland B. 10, Fülöp M. 6, Kendelényi L. 6, Fodor B. 5, Bató D. 4, Lévai S. 4, Kis-Rabata N. 2, Matuz V. 2, Juhász-Kelly D. 2, Bagdány Á. 1, Kelényi Gy. –

A Sopron ellen már közel sem azzal a sebességgel és koncentrációval kezdtünk, mint az első mérkőzésen, kicsit fel kellett rázni a fiúkat. Ezek után igyekeztünk fizikálisnak lenni, próbáltuk megcsinálni a megbeszélteket. A játék valamivel pontatlanabb volt, mint a Szombathely ellen, de összességében elégedettek lehetünk, mert a fáradtságon át is küzdöttünk, voltak szép ötleteink és megmozdulásaink, viszont tanulnunk kell abból, hogy milyen fegyelmezettséggel vágunk bele egy melegítésbe és egy mérkőzésbe, hogy a megfelelő hőfokon égjünk a feldobásnál. Gratulálok a fiúknak a két győzelemhez, megdolgoztak érte!

Hajrá Vasas!