U12 – Egy lépéssel közelebb a Jamboreehoz

U12-es bajnokság – Budapesti terület – 6. forduló, Kozma Norbert vezetőedző beszámolója:

Vasas Akadémia U12 – Csata Csillagok  47-40 (13-2, 14-23, 12-2, 8-13)

Vasas: Szöllősi 18, Galavits 6, Szokolik 6, Pap 5, Bori 3, Bálint B. 2, Akbulut 2, Skoumál 2, Radácsi 2, Gomes 1, Nagy, Tompa

Nagyon jól kezdtük a hatodik forduló első mérkőzésén. Tudtuk mire készülhetünk a Csata ellen, hiszen többször találkoztunk már az idei szezonban, legutóbbi találkozónkon azonban nem bírtunk velük, és sok hibával játszottunk. A célunk most az volt, hogy ezekből tanuljunk, és kemény és stabil védekezéssel, menjünk a lepattanókért, támadásban pedig türelmesebben játszunk. Ez az első és a harmadik negyedben nagyszerűen működött, és ebben a két játékrészben összesen 4 pontot kaptunk, a támadásunk pedig gördülékenyebben ment, mint eddig. A második és negyedik negyedekben összességében nem támadtunk rosszul, védekezésben viszont fel kellett ráznunk magunkat, miután mindkét játékrészben lassan játszottunk. Ezután már tudtuk tartani az eredményt, és 7 ponttal sikerült nyernünk.

Vasas Akadémia U12 – Óbudai Kaszások/A  77-74 (16-21, 29-23, 13-20, 19-10)

Az első mérkőzés után nem volt sok időnk pihenni, már kezdhettünk a Kaszások ellen. Más jellegű mérkőzés volt, mint az első találkozó, sajnos védekezésben nem sikerült úgy odatenni magunkat, ahogy elvárható lett volna, a támadásunk pedig hullámzó volt, köztük jó momentumokkal. Kellett 3 negyed, mire elértük azt a küzdést, amivel meccsben tudtunk lenni, összeszedtük a védekezésünket, sikerült leszednünk a lepattanókat, és tudtunk jobb dobóhelyzeteket kialakítani. A számok nem hazudnak, nem lehet 74 pontot kapni egyik ellenfelünktől sem. 32! könnyű pontot kaptunk 1:1-ből és sima befutásokból, 20-szor ütöttünk oda úgy, hogy lemaradtunk védekezésben. Ezekből ellenfelünk nagyrészt mehetett a büntetővonalra, 35/18 büntetőt dobtak, ha a félidei büntetőket nem számoljuk. Ez mind túl sok hiba, amiben javulnunk kell. Ennek ellenére kellenek az ilyen tapasztalatok is, szoros meccs jó hangulatban, 2 győzelemmel az ’A’ csoport élén vagyunk és egy lépéssel közelebb a Jamboree-hoz!