U12: Gyerek csapatunk szereplése a budapesti serdülő/B bajnokságban

Budapest Bajnokság, Serdülő/B csoport, alapszakasz, Maurer Csaba vezetőedző beszámolója:

Zsíros Akadémia 2005 – Vasas/B 110-14

Fekete 4, Csordás 3, Mallinger 3/3, Kardos 2, Zentay 1, Halupka 1, Dzsaja, Kalmár, Ménesi, Patai, Szabó J, Veress 3.

Szedeák Sasok – Vasas/B 52-50 ( 12-11, 6-15, 16-10, 18-14 )

Kozári 11, Bucskó 10, Patai 7, Klötzl 6, Kirschner-Denk 5, Csordás 4, Váradi 4, Nagy 2, Sávolt 1, Győri, Halupka, Szabó S, Zentay.

A hétvégén két serdülő meccsünk is volt, és ezekre a meccsekre már a testvér csapatunkkal, a Pannónia Vasassal közösen álltunk ki. Az angyalföldi fiúk képviselték az állandóságot mind a két meccsen, míg Pasarétről megfeleztük a társaságot. Szombaton, Kőbányán a csapat egyik fele, míg vasárnap a szegediek ellen a csapat másik fele játszott.

Azért neveztünk fel a serdülő bajnokságba, hogy szokjuk, és lehetőleg minél inkább megközelítsük az idősebbek tempóját. A kőbányaiak a saját korosztályukban is jó csapatnak számítanak, nem szégyen, hogy így elsőre ekkora volt a különbség . Persze, nem a legkellemesebb érzés számolatlanul kapni a kosarakat, de hosszú távon sokat fogunk profitálni ezekből a meccsekből!

A Szedeák Sasok ugyanúgy 2006-os csapat, mint mi, akik időt, fáradtságot nem kímélve beneveztek a budapesti serdülő/B-be. Ez több, mint tiszteletre méltó! Ilyenkor, amikor Szegedről ideutaznak, mindig két meccset játszanak, így ellenünk már a második mérkőzésük volt aznap! Színvonalas, jó meccs volt, ahol a védekezés felfogása és minősége mind a két oldalon kalaplengetést érdemelt! Egy képzett, jó felfogású csapat ellen egy nagyon jó fejlődési lehetőség volt ez a meccs, és ezzel a lehetőséggel éltünk, mert többen – a játék számos elemében is – sokat léptek előre a találkozó alatt!

Fotó: Bornyi Márton