U12 – Hasznos tapasztalatokkal gazdagodtunk a Török Katalin Emléktornán

Török Katalin Emléktorna, Kozma Norbert vezetőedző beszámolója:

A 2010-es csapatunk először mérette meg magát a nemzetközi mezőnyben. Ideális esetben már a szezon elején játszottunk volna külföldi csapatok ellen, de sajnos a vírus miatt ez kimaradt nekünk. A mostani torna jó erőfelmérésnek bizonyult, és megtapasztaltuk, mi az, amiben jól haladunk és miben tudunk még előre lépni.

Pénteken egy másfél órás közös edzéssel készültünk a hétvégére a Nanterre-ral. A jó hangulatú edzésen ismerkedtünk kicsit a francia fiúkkal, megfigyelhettük, hogy milyen az edzésmunkájuk, kaptunk egy kis ízelítőt abból a sebességből, és keménységből, ahogyan ők játszanak. A közös bemelegítés után volt egymás elleni játék is, ahol vegyes csapatokban játszottunk együtt.

 

Vasas – Nanterre   46-81  (12-25, 4-32, 22-8, 8-16)

Vasas: Szöllősi M. -, Borosnyai S. 10, Szokolik G. 3, Tompa G. -, Nagy N. -, Klemencsics D. 4, Matuz G. -, Galavits L. 4, Bori N. 12, Gomes D. 2, Radácsi A. -, Bálint B. 11

Szombat reggel épp a Nanterre ellen kezdtük meg a szereplésünket a tornán. Számunkra szokatlanul kemény védekezéssel és gyors támadással szembesültünk, amire az első félidőben kisebb megilletődöttséggel reagáltunk. Az első félidőben még szoktuk az új ritmust, próbáltuk felvenni a franciák sebességét, sajnos a sok eladott labdánk miatt könnyű kosarakat kaptunk. A félidőben sikerült kicsit megnyugodtunk, és miután rendeztük a sorokat, megújult erővel jöttünk ki a második félidőre. A harmadik negyedben sikerült felgyorsulnunk, pontosabban játszottunk, és miután a negyed második felében csupán 2! pontot engedtünk az ellenfelünknek, meg is nyertük ezt a játékrészt 22-8-ra. Ezután a Nanterre jól reagált, és gyorsítottak a játékukon, mi viszont már nem tudtunk még feljebb lépni, így a végén nagyobb különbséggel kaptunk ki.

 

Vasas U12 – Vasas U13  38-85 (20-9, 14-12, 25-7, 26-10)

U12: Szöllősi M. -, Borosnyai S. 15, Szokolik G. 4, Tompa G. -, Nagy N. -, Klemencsics D. -, Matuz G. -, Galavits L. 3, Bori N. 4, Gomes D. -, Radácsi A. -, Bálint A. 12 

A második mérkőzést az egy évvel idősebb csapatunk ellen játszottuk, aminek tulajdonképpen nem volt tétje a torna végkimenetele szempontjából. A cél az volt, hogy a saját játékunkat gyakoroljuk, és hogy védekezésben amennyire tudjuk, megnehezítsük az U13-asok dolgát, nyomást helyezzünk rájuk. Az első félidőben ez többé-kevésbé megvalósult, voltak jó periódusaink, de ismét, amikor az ellenfél magasabb sebességbe kapcsolt, nekünk nem sikerült ezt megtenni. A második félidőben még inkább kijött a korbéli különbség, ami a végeredményen is látszik, ennek ellenére tudtunk ebből a meccsből is meríteni a másnapi találkozóra.

 

Vasas – Körmend 44-75 (14-19, 13-17, 9-21, 8-18)

Vasas: Borosnyai S. 20, Gomes D. -, Bori N. 2, Tompa G. -, Nagy N. 2, Klemencsics D. -, Szöllősi M. 4, Matuz G. -, Szokolik G. 1, Bálint A. 6, Galavits L. 9, Radácsi A. –

Az utolsó mérkőzésünket a Körmend ellen játszottuk. Tudtuk, hogy mire készülhetünk, hiszen találkoztunk már velük a felkészülés során, akkor egy jó mérkőzést játszottunk, végül alulmaradtunk. Az első félidőben viszonylag kiegyenlített volt még a meccs, időnként megzavarodtunk a játékban, de igyekeztünk felvenni a Körmend sebességét. Sajnos az 1:1 védekezésünk hagyott maga után kívánni valót, a segítések pedig sokszor későn jöttek, ezért rengeteg faultot kaptunk, a Körmend pedig a pontjai nagy részét büntetőből dobta. Nem volt ez másként a második félidőben sem, a támadásunk kissé bátortalan volt, éreztük, hogy a különbség növekedésével a játékunk visszaesik, ez ellen igyekeztünk harcolni. Végül sajnos itt sem tudtunk közelebb kerülni hozzájuk, 30 ponttal maradtunk alul.

 

Összességében sok mindent megtapasztalhattunk ezen a hétvégén, többek között azt a stílust és sebességet, amit az ellenfeleink képviseltek, megláthattuk, hogyan játszanak és viselkednek edzésen és mérkőzésen, amiből tudunk hasznosítani mi is. Tudunk még előre lépni, még jobban edzeni és játszani, és ha ugyanezzel az elánnal gyakorlunk mi is, nem fog meglepetésként érni minket, hogyha nagyobb rajtunk a nyomás. Ezekkel a tapasztalatokkal gazdagodva megyünk tovább, és azon leszünk, hogy edzésről edzésre, mérkőzésről mérkőzésre javuljunk, és még jobbak legyünk.