U12 – Két vereséggel, de nagy akarattal kezdtük a szezont

U12-es bajnokság – Budapesti terület – 1. forduló, Kozma Norbert vezetőedző beszámolója:

Vasas Akadémia U12 – MAFC Gabányi  52-78 (12-27,16-19,8-17,16-15)

Vasas: Fülöp M. 10, Gauland 9, Takács 6, Kendelényi 6, Nyúl-Zákányi 5, Méhes 4, Kelényi 4, Pintér 3, Fodor 3, Matuz 1, Horváth 1, Don Á. 

A MAFC ellen kezdtük meg az idényt, pontosan olyan hajtós és fizikális mérkőzés volt, amilyet vártunk. Jól kezdtünk, az első 6 percben sikerült megfelelő nyomással védekeznünk, és támadásban sebességgel játszanunk. A negyed utolsó két percében viszont engedett a védekezésünk, 1-2 eladott labda pedig elég volt mellé, hogy 13-0-val záruljon a negyed az ellenfelünk javára. A második negyedben ebből igyekeztünk visszajönni, a különbség minimálisan nőtt csak. A második félidőben összességében jó dolgokkal próbálkoztunk, de sokszor pontatlanul, így nem tudtunk visszajönni a meccsbe. Ezek mellett voltak szép megoldásaink is, amiből tudunk építkezni.

Budapesti Honvéd /A – Vasas Akadémia U12   69-46 (24-10, 14-16, 15-5, 16-15)

Vasas: Kelényi 8, Kendelényi 6, Méhes 6, Fülöp M. 5, Gauland 4, Don Á. 4, Takács 4, Fodor 3, Matuz 2, Horváth 2, Nyúl-Zákányi 1, Pintér 1.

A második mérkőzésünkön a Honvéd ellen is igyekeztünk, hasonlóan az első meccshez, itt is nagy volt a tempó, próbáltuk a saját játékunkat hozni, de a sebességünk sokszor kapkodásba ment át, és káosz volt a pályán. Az első és a harmadik negyedben voltak rosszabb periódusaink, amivel kialakult a végső különbség, de a végsőkig hajtottunk, amiből tudunk tanulni. Mindkét meccsen legtöbbször a saját hibáinknak köszönhetjük, hogy nem tudtunk közel maradni az ellenfélhez, a jó elképzelések pontatlan megoldásokkal párosultak, ezért nem tudtuk igazán kihasználni a helyzeteinket. Összességében viszont sok pozitívumot is elmondhatunk, mert több aspektusban is előre léptünk, a többit pedig több koncentrációval és bátorsággal meg kell tanulnunk kihasználni mérkőzésen is.

Hajrá Vasas!