U12: Második lett a RICSILLA Kupán U12-es csapatunk

RICSILLA Kupa U12, Kozma Norbert vezetőedző beszámolója: 

A tornára érkezve a célunk az volt, hogy felmérjük, hogy hol tartunk jelenleg és ennek alapján fogalmazzuk meg az idei céljainkat. 

Vasas U12 – Körmendi Törpördögök 56-70 (14-20, 6-20, 9-5, 15-12, 12-13)

Vasas: Borosnyai 15, Szokolik 7, Galavits 6, Bori 5, Szöllősi 5, Bálint B. 4,Skoumál 3, Tompa 3, Nógrádi 3, Klemencsics 3, Tar 1, Nagy 1 

 

A 3 órás buszút után szinte egyből mehettünk melegíteni, ami látszódott a csapaton, nem kaptuk el a kezdést a meccsen. Védekezésben nem voltunk elég élesek, ami alapot adott a játékunknak. A második negyedben ismét beragadtunk, 0-10-el kezdődött a negyed, amire nem tudtunk reagálni. Támadásban nem jó helyzeteket választottunk, a másik oldalon nem helyeztünk elég nagy nyomást az ellenfélre és az 1:1 elleni betörésekből a belépők dobtak könnyű kosarat. A félidei büntetőknél jól koncentrálva 12-ből 9-et sikerült értékesítenünk, így közelebb tudtunk egy kicsit kerülni a Körmendhez.

A második félidőben javítottunk mindkét oldalon, megtaláltuk a helyzeteket, beindultak a labda nélküli mozgásaink és az erőlködés helyett tudtunk jó dobásokat alakítani. A védekezésben is szigorítottunk és sokkal kiegyenlítettebb lett a két negyed, de már nem tudtunk visszakapaszkodni, végül 14 pontos vereséget szenvedtünk.

Vasas U12 – Ricsilla  60-51 (12-8, 14-14, 5-5, 15-14, 14-10)

Vasas: Szöllősi 16, Bálint B. 9, Szokolik 9, Galavits 8, Borosnyai 6, Skoumál 6, Tompa 5, Klemencsics 1, Bori, Nógrádi, Tar, Nagy

 

A második meccsünket a hazai csapat ellen játszottuk. Sikerült javítani a koncentrációban, de a jó, 10-4-es kezdésünk után visszaengedtük ellenfelünket és a második negyed közepére 16-16 lett az állás. Támadásban az eladott labdáinkat a Ricsilla indításokkal büntette meg, amire nem tudtunk visszaérni, emellett mögé futásokból dobtak könnyű kosarakat. A félidő végére sikerült pontosítani és vissza indításból és támadó lepattanókból, valamint jó labda nélküli mozgásokból pontokat szereznünk. 

A harmadik negyedben egy 8-4-es periódus után nem büntetőztünk jól, és 6 pontot kaptunk egymás után. A hullámzó játékunk a szép helyzeteinket időnként erőlködés váltotta, túl gyorsan dobtunk rá támadásban, a türelmesebb játék helyett. A szép és gyors 1:1-eket és jó bejezéseket eladott labdák követték, ezen kellett javítanunk. A záró játékrészben bár az egyéni védekezésünk hagyott maga után kívánnivalót, a támadásunk a helyén volt, így 9 ponttal nyertünk.

 

Vasas U12 – Honvéd/A 90-52 (22-4,11-22, 7-3, 39-4, 11-19)

Vasas: Borosnyai 32, Galavits 11, Nagy 10, Bálint B.9, Bori 8, Tompa 7, Szöllősi 5, Szokolik 3, Tar 3, Klemencsics 1, Skoumál 1, Nógrádi 

 

Az utolsó mérkőzésen a Honvéd volt az ellenfelünk, akikkel a tavalyi szezonban többször találkoztunk az ‘A’ csoportban, valamint a júniusi Honvéd kupán az elődöntőben játszottunk utoljára, ahol sajnos vereséget szenvedtünk.

Már az első negyedben sikerült megadnunk a mérkőzés alaphangját, az előző két mérkőzéshez képest szinte mindenben javultunk. Olyan sebességgel játszottunk, amit ellenfelünk nem tudott követni, 1:1-ből és add és fuss játékból egyaránt tudtunk üres helyzeteket csinálni. A védekezésünk fókuszáltabb lett, összesen 4 pontot engedélyeztünk.

A folytatásban nem tudtuk tartani ezt a koncentrációt, bár a sebességünk nem változott, védekezésben nem léptünk fel, és 11 ponttal nyerte meg a Honvéd a 2. negyedet.

A második félidőben szinte megismétlődött a meccs első fele, nagyszerű harmadik negyeddel kezdtünk (39-4), azonban az utolsó etapra szétestünk ismét, így a végeredmény 90-52 lett.

 

Összességében pozitívum, hogy a torna első és utolsó mérkőzése között nagy különbség mutatkozott a játékunkban, több szempontból is sokat javultunk. Tanulság azonban, hogy az első meccstől kezdve így kell koncentrálnunk és nem lehetnek több perces kihagyások csapatszinten. 

Gratulálok a csapat fejlődéséhez, nem tudtuk előre, hogy az első helyet eldöntő mérkőzéssel kezdtük a tornát, így a második helyen zártunk végül.