U12: Vegyes eredmények

Budapesti Gyermek 1. forduló, Kozma Norbert vezetőedző beszámolója: 

Vasas Akadémia U12 – Budapesti Honvéd SE/A

51-72 (14-12, 12-25, 17-19, 8-16)

Vasas: Bálint A. 19, Galavits L. 19, Borosnyai S. 9, Akbulut M. 2, Klemencsics D. 1, Matuz G. 1, Pap D. -, Skoumál G. -, Nagy N. -, Sborgi D. -, Ertl D. –

 

Rögtön a bajnokság első mérkőzésén a riválisunk ellen kezdtük meg a szereplésünket. 

A jó kezdésünknek köszönhetően 5 perc után 12-4-et mutatott az eredményjelző, szép helyzeteket tudtunk kialakítani és értékesíteni. Az első negyed végére lassan visszazárkózott a Honvéd, de még a mi kezünkben volt az előny. A második játékrészben nehezen jutottunk jó helyzetig, ami miatt a mezőnyszázalékunk is romlott, ellenfelünk magassági fölényével pedig nem tudtunk mit kezdeni. A különbség elsősorban a lepattanó csata beli hátrányunk, és a helyzetkihasználásunk miatt alakult ki, ennek ellenére a felállt védelem elleni mozgásokat szépen csináltuk. A félidei büntetők sem kedveztek számunkra, 11 pontos hátrányból várhattuk a mérkőzés második felét.

A második félidő hasonló forgatókönyvet hozott, kiegyenlített harmadik negyed után a Honvéd felé billent a mérleg ismét, sajnos két kisebb sérülés is nehezítette a dolgunkat.

Egy kisebb megtörés után a nagyobb különbség ellenére az utolsó másodpercig küzdöttünk, igyekeztünk csökkenteni azt amennyire lehetett, ám a végén megérdemeltem a Honvéd örülhetett jobban. A meccs során a héten gyakoroltakból tudtunk pár dolgot a pályára vinni és jó sebességgel játszottunk. Ha ehhez még több pontosság tud párosulni, a mostani hibákból tanulva fogunk tudni előrelépni és legközelebb még jobban játszani.

Kőbányai Darazsak/A – Vasas Akadémia U12

27-96 (5-28, 7-20, 5-30, 10-18)

Vasas: Galavits L. 17, Nagy N. 15, Borosnyai S. 13, Bálint A. 12, Klemencsics D. 12, Akbulut M. 9, Matuz G. 8, Skoumál G. 4, Ertl D. 3, Pap D. 2, Sborgi D. 1

 

A második találkozón az volt a célunk, hogy túl lépjünk a vereségen, és a következő feladatra koncentráljunk, ami a saját játékunk gyakorlása volt, valamint, hogy a Honvéd elleni kisebb hibákat javítsuk. Sikerült a védekezésünket szorosabbá tenni és az ebből szerzett labdákból és indításokból könnyű kosarakat szerezni, így 22-0-val kezdtük a mérkőzést. Valamelyest javult a büntetőzésünk a félidőben is, a csapat felének sikerült értékesítenie, a második félidőben pedig a ritmust tartva mindenki hozzá tudott szólni pontban a mérkőzéshez. 

Nagy pozitívum volt, hogy fel tudtunk állni egy nehéz vereség után, és az energiánkat a következő mérkőzésre mozgósítani, a játékunk közelített ahhoz, ahogyan képesek vagyunk játszani. Gratulálok a győzelemhez!