U14/B – 2. hely az emléktornán

V. Szentpáli Bence Emléktorna, Kiss Ágoston edző beszámolója:


NKA Pécs – Vasas Akadémia 70-61 (24-13, 20-17, 14-17, 12-14)

Vasas: Bajor Z. 18, Bucskó Z. 10, Fuzik N. 10, Mónus V. 9, Mucsi B. 9, Haberland Á. 3, Bogdán N. 2, Balogh K. -, Scal B. -, Tornyos Sz. –

A torna nyitó mérkőzését mi játszottuk a hazai gárda ellen. Nemzetközisége révén a FIBA szabályok voltak érvényesek a meccseken, nem volt tehát kötelező az első két negyedben más ötöst játszatni. Mi azonban tartottuk magunkat a megszokott serdülő szabályokhoz és a gyakorlás jegyében játszottunk, hogy mindenki tudjon érvényesülni. A jó hozzáállásunk megvolt, azonban a rengeteg hibát és figyelmetlenséget mind megtorolta a Pécs, így hamar előnyhöz kerültek. A második negyedben az NKA belecserélt a legjobb ötösbe. Ezt hamar kihasználva 2-3 gyors ziccerrel közelebb férkőztünk, azonban ellenfelünk hamar visszatért a legjobbjaihoz, így a félidőre nem sikerült közelebb férkőznünk. A második félidőre mutattuk meg igazi arcunkat. Kemény védekezéssel és támadásban jól megválasztott helyzetekkel 5 pont alá hoztuk a különbséget. Itt lett volna lehetőség megfordítani a mérkőzést azonban két apró hiba után rögtön 10 pontra ugrott a negyed végi különbség. Az utolsó etapban is a végsőkig küzdöttünk, de fordítani nem sikerült. Gratulálok a fiúknak a kiváló teljesítményhez!

Vasas Akadémia – KK Djakovo 114-57 (22-16, 30-15, 37-10, 25-16)

Vasas: Mónus V. 24, Bucskó Z. 21, Fuzik N. 21, Haberland Á. 15, Bajor Z. 12, Balogh K. 12, Mucsi B. 4, Bogdán N. 3, Tornyos Sz. 2, Scal B. –

A horvát csapat ellen léphettünk pályára a délután folyamán. A két csapat közti képzettségbeli különbségek hamar megmutatkoztak, azonban eredményben nem sikerült ezt statuálnunk. Rengeteg gyermeteg hibát vétettünk védekezésben, amivel könnyű kosarakat adtunk ellenfelünknek. Sorra meg minket egy-egyben, leszedték a fejünk felől a lepattanókat és hagytuk őket játszani a saját játékukat.
A második félidőre, de igazából már a második negyed végére is rendeztük sorainkat és a sok labdaszerzésből könnyű pontokat szereztünk, mellyel korán eldöntöttük a mérkőzés végkimenetelét. Gratulálok a fiúknak a győzelemhez!

Vasas Akadémia – Budapesti Honvéd 120-67 (28-18, 29-15, 35-18, 28-16)

Vasas: Bajor Z. 38, Fuzik N. 22, Haberland Á. 21, Bucskó Z. 8, Mucsi B. 8, Tornyos Sz. 7, Mónus V. 6, Bogdán N. 4, Scal B. 4, Balogh K. 2

Az ezüst éremért a Honvéd csapata ellen léphettünk pályára. A vártakkal ellentétben korán megmutatkozott a képzettségbeli különbség ezen a meccsen is.
Hibák itt is voltak, azonban minden rossz döntést hamar kijavítottunk. Néhol extra megoldásokkal, gyönyörű kosárlabdát játszva ledomináltuk a mérkőzést. Külön öröm számomra, hogy mindenki értékes perceket tudott hozzátenni a meccshez, mind védekezésben, mind támadásban. Gratulálok a fiúknak a győzelemhez és az ezüstérem megszerzéséhez!