U14: Hasznos erőfelmérő Kecskeméten

Mercedes-Benz Gyár Kosárlabda Akadémia Nemzetközi Torna, Nagy Zoltán vezetőedző beszámolója:

Az elmúlt hétvégén serdülő A csapatunk Kecskeméten egy nemzetközi tornán vett részt és megérdemelten a harmadik helyen végzett. A nyolc csapatos rendezvényen a sorsolás és az eredmények úgy hozták, hogy mindkét külföldi csapat ellen játszhattunk. Nem kisebb nevek ellen, mint Cibona Zágráb és Partizan Belgrád.

Hosszú, betegségekkel és síelésekkel töltött hetek után újra teljes csapattal. Sajnos Pleesz Ádám az első mérkőzés első negyedében hátsérülése miatt nem tudta tovább a pályán átélni ezt a rangos tornát.

Csapatunk helyenként jó játékkal, viszont hullámzó teljesítménnyel, de a régi önbizalommal játszva megérdemelten végzett a harmadik helyen, Deiana Sergiot pedig beválasztották a torna All Star csapatába.

Kecskeméti KA Mathiasz-Vasas KA 72:79 (11:22, 19:13, 20:11, 16:20, 6:13)

Cseh Botond 6, Kovács Simon 2, Szász Kevin 13, Tóth Balázs 18, Pleesz Ádám 4, Jámbor Marcel 9, Tóth Vilmos 4, Koloszár Bence 4, Várszegi Ádám 6, Agócs Bence, Deiana Sergio 13, Józsa Bálint

Az első mérkőzésünk nem ígérkezett könnyűnek. Biztos vezetésünk vezetésünk után, a hazaiak harcos és agresszív védekezése és eredményes támadó játéka, bizonytalanná és kapkodóvá tett bennünket. A negyedik negyedben jó védekezésünkkel kezünkbe vettük az irányítást, ami győzelmet ígért. De a Kecskemét csupaszív játéka és bravúros triplája hosszabbítást hozott. Itt azonban már továbbra is jó védekezéssel nem engedtük ki a győzelmet a kezünkből.

Vasas KA-Cibona Zágráb 88:113 (13:25, 28:31, 17:36, 30:21)

Cseh Botond 2, Kovács Simon 10, Szász Kevin 13, Tóth Balázs 12, Jámbor Marcel 9,

Tóth Vilmos 8, Koloszár Bence 12, Várszegi Ádám 5, Deiana Sergio 8, Józsa Bálint 4;

Győzelmünkkel a csoport másik mérkőzésének győztesét, a zágrábi csapatot kaptuk.

Testközelből élhettük át a fantasztikusan képzett játékosokat, akik tudásban kimagaslottak a torna mezőnyéből. Különösen három játékosuk, korosztályukat meghazudtolva, európai szinten, nagyszerű alapképzettséggel kiválóan kosárlabdázott.

Harcosan és bátran játszottunk, a lélektani előnnyel, hogy senki nem várt egy ilyen erős csapat ellen győzelmet. A horvátok minden hibánkat kíméletlenül megbüntették és egy látványos találkozón, több jó egyéni teljesítménnyel a csapatunkban, emelt fővel várhattuk a folytatást.

Partizan Belgrád-Vasas KA 56-51 (15:14, 18:16, 12:5, 11:16)

Cseh Botond 5, Kovács Simon, Szász Kevin 4, Tóth Balázs 5, Jámbor Marcel 2,

Tóth Vilmos 4, Koloszár Bence 8, Várszegi Ádám 3, Deiana Sergio 13, Józsa Bálint 7;

A másik csoport győztese a Partizan, kemény védekezésével, két megérdemelt győzelemmel várt bennünket az elődöntőben. Csapatuk felét 2005-ben született játékosok alkották.

Az elődöntő megmutatta számunkra a hétvége legértékesebb tapasztalatait. Egy keményen védekező ellenfél ellen, aki egyetlen percig nem hagyott bennünket jó ritmusban

 

Fotó: Bornyi Márton