U14/A: Drágán megfizettünk a hibákért

Nemzeti Serdülő Bajnokság Alapszakasz, 3. forduló, Bosnyák Jácint vezetőedző beszámolója:

VASAS AKADÉMIA/A – MAFC/A  93:98 (24:28, 27:21, 18:19, 17:18, 7:12)

Pleesz Ádám 19, Pleesz Gergő 15/3, Koloszár Bence 13, Szász Kevin 12, Jámbor Marcell 8, Tóth Balázs 8, Cseh Botond 6, Tóth Vilmos 5/3, Chabot Benjámin 3/3, Kovács Simon 2, Deiana Sergio 2, Bérces Dániel

Naivan és rossz mentalitással kezdtük a mérkőzést. A támadásainkkal eleinte nem volt sok probléma, de a védekezésünkben túl sok lehetőséget adtunk ellenfelünknek. A második negyed elején már 11 pontos hátrányban próbáltuk magunkat megemberelni, javult a játékképünk és főleg a javuló védekezésünknek köszönhetően ledolgoztuk hátrányunkat, sőt egy „dudaszós” kosárral, 1 pontos vezetéssel mehettünk a nagyszünetre.

A második félidő kezdésénél sok minden eldőlhetett volna, de nem tudtunk felülkerekedni. Ennek több oka is volt, de csak a sajátunkon tudunk változtatni. Végig fej-fej mellett haladt a két csapat, de a végén mi hibáztunk többet és nagyobbat. Azonban annak okát, hogy végül miért is alakult így, nem csak az utolsó pillanatokban kell keresni!

Talán joggal várok többet a csapattól, mert tudom, mire vagyunk képesek, de ehhez ki kell lépnünk a komfortzónánkból.

Tavaly még nem tudtunk 20 ponton belülre kerülni ellenfelünkkel szemben, most viszont ott vagyunk és ha csökkenteni tudjuk a hibaszázalékot, akkor a jövőben mi örülhetünk.

Gratulálok ellenfelünknek, mi pedig elszántan dolgozunk tovább. Hajrá Vasas!

 

KASZÁSOK AKADÉMIA – VASAS AKADÉMIA/A  48:109 (12:23, 17:30, 13:27, 6:29)

Szász Kevin 14, Tóth Balázs 14, Bérces Dániel 13, Koloszár Bence 13, Pleesz Ádám 10, Deiana Sergio 9, Jámbor Marcell 8, Tóth Vilmos 8, Cseh Botond 6, Pleesz Gergő 5, Kovács Simon 5, Chabot Benjámin 4

Hosszabbításos, fájó vereség után kellett rögtön pályára lépnünk, de legalább adott volt az alkalom, hogy azonnal javíthassunk. Rajtunk múlt, hogyan élünk ezzel a lehetőséggel.

Úgy érzem, hogy sikerült lapozni egyet és hoztunk egy biztos mérkőzést, ahol a megbeszélt feladatainkat is jobban sikerült végrehajtani. Gratulálok a csapatnak! Hajrá Vasas!!!

 

Fotó: Bornyi Márton