U14/A – Egy karnyújtásnyira – mégis túl messze

Nemzeti Fiú Országos Serdülő Főtábla, 6. forduló, Lakosa Ákos vezetőedző beszámolója:

Budapesti Honvéd/A – Vasas Akadémia/A 82-65 (19-13, 27-11, 22-24, 14-17)

Vasas: Badinier M. 13, Galavits L. 9, Studniczky Cs. 9, Horváth D. 6, Borosnyai S. 5/3, Hallgató G. 5/3, Chapman M. 4, Dávid R. 4, Karai B. 4, Vukics B. 4, Szöllősi M. 2, Bóné L. –

A főtábla utolsó mérkőzései előtt még négy hely volt kiadó az országos nyolcas döntőbe. Az elmúlt fordulókban több meglepő eredmény is született, így egy kifejezetten erős alsó kör jött létre. Négy olyan csapat érkezett Pasarétre, amely csak a döntőbejutással lett volna elégedett.

Az első meccsünket a Honvéd ellen játszottuk. Egy nagyon jó szerkezetű együttessel kerültünk szembe, akik fizikai előnyüket jól érvényesítették az első félidőben. Sajnos a sok kihagyott helyzetek és az átengedett támadólepattanók miatt a nagy igyekezet és az egyébként jó játék ellenére sem volt komoly győzelmi esélyünk. A második 20 percben szépen zárkóztunk, de már nem tudtuk megközelíteni a Honvédot.

Kecskeméti KA/A – Vasas Akadémia/A 63-62 (22-25, 19-10, 10-12, 12-15)

Vasas: Hallgató G. 12/3, Badinier M. 11, Chapman M. 10, Studniczky Cs. 9, Borosnyai S. 4, Dávid R. 3, Horváth D. 3, Karai B. 3, Szöllősi M. 3/3, Galavits L. 2, Vukics B. 2, Bálint A. –

Mivel a Kecskemét délelőtt nagy nehézségek árán megverte a Szombathelyet, biztos volt, hogyha vereséget szenvedünk elúsznak döntős álmaink. Tipikus ki-ki meccs alakult ki: egy küzdelmes, sok fordulatot hozó találkozón végül vereséget szenvedtünk. A sok kihagyott ziccer és a 20+ kecskeméti támadólepattanó, illetve az eladott labdák miatt sosem tudtunk ellépni riválisunktól, hiába fordítottuk meg többször a mérkőzést. A többször kritikán aluli játékvezetésből sem mi jöttünk ki jobban, az egyébként pártatlanul fújó sporik rengeteg faultot elengedtek, ami egyértelműen a fizikálisan erősebb, de lassabb Kecskemétnek kedvezett a betöréseinknél. Ellenfelünkkel ötödik alkalommal játszottunk egylabdás mérkőzést az elmúlt egy évben, sajnos az utolsó és legfontosabb meccs az övék lett. Mindent beleadtunk, de sajnos ez most kevésnek bizonyult! További sok sikert a Kecskemétnek! 

Vasas Akadémia/A – Szombathelyi Sportiskola U14 81-85 (21-11,22-26,18-13,11-22)

Vasas: Chapman M. 14, Badinier M. 12, Borosnyai S. 11/3, Szöllősi M. 8/3, Horváth D. 8, Hallgató G. 6, Studniczky Cs. 6, Dávid R. 5/3, Galavits L. 5, Vukics B. 4, Karai B. 2, Bóné L. –

A vasárnapi mérkőzésnek már nem volt tényleges tétje, de a két csalódott csapat megmutatta: túl vannak a tegnapi sokkon és készek ismét a pályán harcolni! Az első félidőben úgy éreztem sokkal élesebbek vagyunk ellenfelünknél, ennek ellenére nem tudtunk nagyobb előnyt kiharcolni, a Szombathelynek sikerült meccsben maradnia és egy 12 pontos hátrányt szépen lassan ledolgozni. Nem voltunk elég élesek védekezésben és könnyű kosarakat engedtünk ellenfelünknek, akik éltek a lehetőséggel és egy izgalmas, hosszabbításos meccsen győzni tudtak ellenünk.

Összefoglalva: Fájó, hogy nem sikerült elérni két éve kitűzött célunkat, vagyis a döntőbejutást, ráadásul ilyen körülmények között. Ennek ellenére nagyon büszke vagyok a csapatomra, hiszen egyértelműen megmutattuk a legjobbakkal is felvesszük a versenyt!