U14/A – Egyre közelebb

Nemzeti Fiú Országos Serdülő Főtábla, 5. forduló, Márkus Attila vezetőedző beszámolója: 

U14/A csapatunk a Serdülő Főtábla utolsó előtti fordulójában hazai pályán biztosíthatta részvételét az országos döntőben. 

Vasas Akadémia/A – MVM-OSE Lions U14/A 87-49 (14-11, 24-15, 32-13, 17-10)

Vasas: Imre M. 20, Halasy Ö. 19, Korompay H. 17, Elek D. 7/3, Karda A. 6, Maszlag T. 6, Müller M. 4, Zöldi P. 3, Reményi B. 3, Vadon M. 2, Szöllősi B. -, Kiss B. -,

A hazai pálya ellenére megilletődötten kezdtük a mérkőzést. Már nem az első alkalommal fordult elő, hogy ellenfelünk harciasságban és agresszivitásban fölénk nő. Rossz döntések és még rosszabb vállalások mellett rendkívül sok labdát elszórtunk. Az első félidő során lényegében csak kerestük önmagunkat. Egyénileg mindenki hozzá akarta tenni a magáét, csapatként azonban ezt nem sikerült megmutatni. A második félidőben jelentősen javult a hozzáállásunk, ami a játék képét is átalakította. Helyzetkihasználásban nem jelentős javulást elérni, de sokkal inkább csapat benyomását keltettük a pályán, mint korábban. Kicsit nagyobb koncentrációval és hatékonyabb dobószázalékkal jóval nagyobb különbséggel zárhattuk volna a találkozót. 

Vasas Akadémia/A – Bajai Bácska FKE/A 109-22 (40-2,17-9,27-9,25-2)

Vasas: Halasy Ö. 27/6, Kiss B. 16/12, Korompay H. 16, Zöldi P. 14/6, Maszlag T. 8, Karda A. 8/6, Müller M. 7, Szöllősi B. 6, Reményi B. 5, Elek D. 2, Vadon M. -, Imre M. –

A második találkozóra a mi szempontunkból sokkal kedvezőbb időpontban került sor. Nehezebb mérkőzésre számítottunk, ennek ellenére sikerült kihozni belőle a maximumot. Végig kiegyensúlyozott és koncentrált hozzáállást tanúsítottunk, aminek meg is lett az eredménye. A második győzelmünk egyben azt is jelentette, hogy kvalifikáltuk magunkat az országos döntőbe. Azonban nem lehettünk maradéktalanul boldogok, hiszen két fontos játékosunkat veszítettük el sérülés miatt.

KASI Delfinek/A – Vasas Akadémia/A 0-20 

 

A mezőny egyik legjobb csapata ellen mindig nagy izgalmakkal készülünk, ezúttal sem volt ez másként. A szombati eredmények alapján mindkét csapat már az országos döntőben tudhatta magát az összecsapás előtt. Nagy elánnal vetette bele magát mindkettő csapat a mérkőzésbe, ami gólzáporos első negyedet és rendkívül feszült hangulatot teremtett mind a pályán, mind azon kívül. A játékvezetők igyekeztek kordában tartani az indulatokat, azonban a második negyed közepén a kaposváriak vezetőedzőjét kizárták a mérkőzésből. Segédedző hiányában – és a jelenlevők nagy bánatára – a mérkőzésnek a szabályok értelmében véget kellett vetni. 

 

Összegezve: Dicséret illeti a csapatot, amiért hazai környezetben sikerült eljutni kitűzött céljaink közül az első mérföldkőig. Hosszú utat tettünk meg és egyre közelebb kerülünk a végjátékhoz. Bízunk benne, hogy az előttünk álló külföldi torna megfelelő felkészülést biztosít a ránk váró kihívásokhoz, hiszen Európa élcsapataival mérkőzhetünk meg Klatovyban. A formaidőzítés szempontjából talán a legfontosabb időszak előtt állunk, ezért közös felelősségünk, hogy a lehető leghatékonyabban ki tudjuk használni ezt az időszakot a felkészülésre.