U14/A: Három vereség Szombathelyen

Nemzeti Serdülő Bajnokság, Országos Főtábla, 3. forduló, Nagy Zoltán vezetőedző beszámolója:

Több kulcsjátékosunk nélkül utaztunk el Szombathelyre, ami jó lehetőséget kínált arra, hogy mások előlépjenek és többet hozzátegyenek a csapat teljesítményéhez.

Szombathelyi Akadémia A – Vasas Akadémia A 87-41

Cseh Botond 3, Kovács Simon 4, Szász Kevin 10, Chabot Benjamin, Pleesz Gergő 2, Tóth Vilmos 5, Koloszár Bence 2, Várszegi Ádám 2, Agócs Bence 4, Deiana Sergio 9, Józsa Bálint;

Az egész csapat motiválatlanul, dekoncentráltan játszott. Az alapvető hozzáállással is probléma volt (akaraterő, küzdés, amikhez nem szükséges kosárlabdatudás). Volt néhány jó egyéni megmozdulás a támadásban, de a csapatjáték és a védekezés egyénileg és csapatban nagyon puha, gyenge volt. A második negyedet lehet kiemelni, amikor csináltunk jó dolgokat de sajnos a kevés dobott pont megpecsételte a sorsunkat.

Dombóvár – Vasas Akadémia A 73-55

Cseh Botond 8, Kovács Simon, Szász Kevin 4, Chabot Benjamin, Pleesz Gergő 2, Tóth Vilmos 12, Koloszár Bence 17, Várszegi Ádám, Agócs Bence 4, Deiana Sergio 7, Józsa Bálint 2;

A hozzáállás sokat javult, mindenki küzdött és hajtott. Hektikus volt a csapat teljesítménye, a legnagyobb probléma a csapat kommunikáció hiánya volt és az, hogy ellenfél legjobb játékosát (Halmai Dániel) nem tudtuk kizökkenteni a ritmusából és fontos helyzetekben rendre jó döntéseket hozott. Sok könnyű kosarat szerzett az ellenfél, többször nem zártunk vissza fegyelmezetten.

Az első negyedben csináltunk szép dolgokat, de sajnos a második negyed gyenge támadójátéka miatt nem tudtunk szoros meccset játszani.

Sopron – Vasas Akadémia A 67-50

Cseh Botond 2, Kovács Simon, Szász Kevin 12, Chabot Benjamin, Pleesz Gergő 6, Tóth Vilmos 2, Koloszár Bence 3, Várszegi Ádám 5, Agócs Bence 6, Deiana Sergio 15, Józsa Bálint 3;

A csapat messze ezen a meccsen játszott a legjobban. Mindenki maximálisan küzdött és hajtott. A kommunikáció javult, többet beszéltek a játékosok és némi edzői segítséggel jól megcsinálták a váltásokat és a tolódást a védekezésben. Sajnos a végére elfáradtunk, az utolsó negyedben kevés pontot dobtunk és az ellenfél tehetséges hátvédjei eldöntötték a mérkőzést. Voltak jó egyéni teljesítmények mind támadásban mind védekezésben amikre lehet építeni, csak ezeket állandósítani kell.

Fotó: Bornyi Márton