U14/A – Hibahatáron kívül

Nemzeti Fiú Serdülő Bajnokság Országos Főtábla 3. forduló, Márkus Attila vezetőedző beszámolója:

Az U14 Országos Főtábla küzdelmeinek egyharmadán vagyunk túl. Az elmúlt fordulók során kialakult erősorrendnek köszönhetően egyre nehezebb kicsikarni egy-egy mérkőzésen a győzelmet. Serdülőink ezúttal a Körmenddel, a Kecskeméti KA/A és az NKA Pécs/A csapataival találkoztak.

Vasas Akadémia/A – Körmendi Törpördögök 117-47 (23-16, 38-13, 27-7, 29-11)

Vasas: Maszlag T. 24, Zöldi P. 18/6, Imre M. 16, Kiss B. 15, Korompay H. 14, Halasy Ö. 13, Karda A. 7/3, Müller M. 6/3, Reményi B. 2, Elek D. 2, Vadon M. -, Kovács L. –

Kezdő ötösünk beragadt a rajtnál, amit a negyed során kapott pontok és az 5 eladott labda is tükröz. A második negyedben sokkal fegyelmezettebb támadójátékkal rukkoltunk elő, de védekezésünk továbbra sem volt elég hatékony. A második félidőben egyensúlyba kerültünk elöl és hátul is, ami sokkal több jó döntést és hatékony megoldást eredményezett.

Kecskeméti KA/A – Vasas Akadémia/A 39-81 (11-23, 11-23, 13-18, 4-17)

Vasas: Halasy Ö. 15/3, Korompay H. 15, Zöldi P. 14, Imre M. 9, Kiss B. 7/3, Maszlag T. 7, Müller M. 4, Kovács L. 4, Reményi B. 3, Karda A. 3/3, Elek D. -, Vadon M. –

Kecskeméti ellenfelünkkel a felkészülési időszak során már megmérkőztünk. Akkor mi kerültünk ki győztesen a párharcból, de a magas játékosokkal alaposan meggyűlt a bajunk. A második mérkőzésünk elején igyekeztünk nagyobb energiákat mozgósítani, mint az elsőn. Jól működött a védekezésünk, de a kidolgozott helyzeteinket – sokszor üres ziccereket is – rossz százalékkal értékesítettük. A fordulás utáni kényelmes előnyünk tudatában tartalék üzemmódba kapcsoltunk, ami kiegyenlített harmadik negyedet hozott. A záró negyedben ismét erőt vett magán a csapat és kipréselte magából a maximumot.

Vasas Akadémia/A – NKA Pécs/A 56-77 (19-15, 9-13, 18-24, 10-25)

Vasas: Zöldi P. 15/9, Halasy Ö. 14/3, Imre M. 7, Korompay H. 5, Kiss B. 4, Vadon M. 4/3, Maszlag T. 4, Reményi B. 2, Karda A. 1, Müller M. -, Kovács L. -, Elek D. –

A döntő mérkőzésen igyekeztünk felnőni a feladathoz, – a szó legszorosabb értelmében – hiszen pécsi riválisunk jelentős szerkezeti fölénnyel bír. Erős, fizikális mérkőzésre számítottunk, ennek megfelelően igyekeztünk nagy nyomás alá helyezni ellenfelünket a feldobás pillanatától kezdve. Sajnos a játékvezetők ebben nem egészen voltak partnerek, ennek ellenére az első félidőben a kulcsjátékosok semlegesítését jól megoldottuk. A kiegyenlített első félidő után a harmadik negyedben fokozatosan csökkent mind védekezésben, mind támadásban a hatékonyságunk. Főleg lepattanózásban nőtt fölénk az ellenfél, amit második szándékú kosarakkal meg is büntetett. A különbséget jelentősen csökkenthettük volna a büntetővonalról, de csak a töredékét tudtuk értékesíteni. Az első félidőben mutatott játékra lehet építeni, a második játékrészt viszont el kell felejteni. 

Összegezve: Minden mérkőzésen önmagunkkal szemben támasztunk elvárásokat azzal a szándékkal, hogy fokozatosan képesek legyünk a fejlődésre. Ezúttal is azzal a céllal léptünk pályára, hogy szintet lépjünk, ami a mi esetünkben négy negyeden át tartó, intenzív és magas színvonalú kosárlabdát jelent. Ebből ezúttal keveset mutattunk, ráadásul az egyik legfőbb riválisunk ellen. A következő fordulóig dolgozunk tovább és igyekszünk javítani. Hajrá Vasas!