U14/A – Kötelező győzelmek hazai pályán

Nemzeti Fiú Serdülő Bajnokság, Alapszakasz, Márkus Attila vezetőedző beszámolója:

Serdülő csapatunk idén először léphetett pályára hazai környezetben. A sérülések és betegségek miatt akadtak ugyan hiányzók, azonban kifogásként nem szolgálhat a pontatlanságaink magyarázatára. A kötelező győzelmek nem szorulnak magyarázatra, ebben az esetben mégis maradt bennem hiányérzet. 

Szombathelyi Sportiskola KA/A-Vasas Akadémia/A 41-84 (11-20,6-18,6-15,18-31)

Vasas: Zöldi P. 21/9, Halasy Ö. 21, Imre M. 12, Kiss B. 9, Korompay H. 8, Karda A. 7/3, Müller M. 4, Szöllősi B. 2, Kovács L. -, Rajna K. -, Elek D. –

Első ellenfelünket többnyire erős, fizikálisan domináns játékosok alkották. Joggal tarthattunk attól, hogy megnehezíthetik a dolgunkat a palánk alatt. Ennek ellenére nagyon jó ritmusban kezdtük a mérkőzést, hét percen át gyakorlatilag nem is lépték át a felezővonalat. Rég nem tapasztalt intenzitással támadtunk és védekeztünk, majd az 1. negyed utolsó harmadában mindent leromboltunk, amit addig felépítettünk (9-0). A 2. és 3. negyedben sikerült visszatérni a helyes útra, hatékonyan védekeztünk és szép támadásokat vezettünk. Sajnos a záró negyedben újabb pihenőt engedélyeztek maguknak a srácok, ami a kapott pontokon is jól látszik. A védekezés hiánya sok rossz döntést, rengeteg kihagyott helyzetet eredményezett, amit ellenfelünk kulcsjátékosai ki is tudtak használni. Az eredménnyel elégedettek lehetünk, a játék képe ezúttal hagyott némi kívánnivalót maga után.

Cívis KK Debrecen/A – Vasas Akadémia/A 36-88 (9-27,10-13,4-29,13-19)

Vasas: Halasy Ö. 29/3, Zöldi P. 18, Korompay H. 14, Elek D. 7/3, Imre M. 6, Müller M. 5, Kiss B. 4, Kovács L. 2, Szöllősi B. 2, Rajna K. 1, Karda A. –

A debreceni csapattól talán kevésbé tartottunk, mint az első ellenféltől. Ennek megfelelően elszántak voltak a fiúk, hogy jó mérkőzést játszhassanak és javítsák az első mérkőzés hibáit. Ellenfelünk egész pályás védekezése – érthetetlen módon – zavart tudott kelteni bizonyos fejekben, amit egy időkéréssel sikerült orvosolni. Játékunk intenzitása ezúttal sem volt 100%-os, de akadtak kiemelkedő egyéni teljesítmények, melyek kedvezően befolyásolták az eredmény alakulását. Talán csak a 3. negyedben sikerült a legszebb arcunkat mutatni, abból viszont minden játékos kivette a részét. 

Összegezve: Nem az elmúlt két mérkőzés volt a leginkább szemet gyönyörködtető teljesítmény a fiúktól, de az eredmény így is önmagáért beszél. Kissé rutinból és kényelmesen játszottunk, ami lehet a fáradtság jele is. Nagyjából 20-30 pont mindkettő mérkőzésen benne maradt a puttonyunkban, amit remélhetőleg a közelgő Mikulásra visszaadunk.

Hajrá Vasas!