U14/A: Nem lett hab a tortán

Nemzeti Fiú Serdülő Bajnokság, Alapszakasz 3. forduló, Lakosa Ákos vezetőedző beszámolója:

Vasas Akadémia/A – Zsíros Akadémia/A 99-40 (24-5, 20-10, 27-15, 28-10)

Vasas: Bartos 23, Vajda 15, Zöldi 13/3, Nagy A. 13, Rosta 10, Nagy Zs. 5, Flanek 5, György 4, Erdélyi 4, Sass 4, Ondima 3, Hanzély.

Az idén először léptünk pályára hivatalos mérkőzésen hazai pályán. Az első (24-5) és második (20-10) negyedben nagy sebességet diktáltunk a támadó oldalon, melynek eredménye sok gyors, leütés nélküli kosár lett. Az ellenfél kénytelen volt felhagyni a letámadásával, hogy nehezítse az indításainkat. A védekező oldalon fegyelmezettek voltunk, kevés kosarat engedtünk a Zsíros Akadémiának. Szigorú letámadásunknak köszönhetően sok szerzett labdánk és könnyű kosarunk volt az egész mérkőzés folyamán. A második félidőben a sok szép egyéni megmozdulásnak és csapatjátéknak köszönhetően még 30 pontot tettünk a két csapat közé. Sajnos a gyenge büntetőzésünk (8/25) miatt bent maradt pár pont, de ez így is nagyon szép teljesítmény volt.

Vasas Akadémia/A – Budapesti Honvéd/A 96-41 (24-8, 17-6, 31-17,24-10)

Vasas: Rosta 20, Nagy Zs. 15, Vajda 15, Erdélyi 10, Bartos 9, Nagy A. 8, Hanzély 6, Zöldi 5, György 4, Sass 2, Flanek 2, Ondima.

A MAFC a vírushelyzetre hivatkozva lemondta a mai fordulót, így rendhagyó módon a Honvéd mérkőzés nélkül jutott az alapszakasz budapesti döntőjébe. Így az esti mérkőzés helyett egyből a Zsíros Akadémia elleni ütközet után már játszottunk. A duplázás szinte meg se látszódott a csapatunkon: az első mérkőzést folytatva kiváló odafigyeléssel és agresszív védekezéssel mindössze 14 pontot engedtünk a XIII. kerületi riválisunknak. Látványos támadásokkal, kiváló teljesítményekkel ismét fölényes győzelmet arattunk.                                                                                                  Összefoglalás: Nagy öröm volt, hogy hosszú hónapok után ismét mindenki hadra fogható volt és ezt jó játékkal ünnepelte meg a együttesünk!                                                                                                                                                                                      A csapat hagyománya szerint a 100. pontot dobó játékosnak tortát vagy sütit kell hoznia a következő edzésre. Sajnos úgy tűnik a mi gyerekeink nem szeretik az édességet, mert (habár nagyon közel álltunk hozzá) nem sikerült egyik meccsen sem összehozni ezt a „bravúrt”!

Fotó: Bornyi Márton