U14/A – Sikeres főpróba

Nemzeti Fiú Országos Serdülő Főtábla, 6. forduló, Márkus Attila vezetőedző beszámolója: 

U14/A csapatunk már az országos döntő biztos résztvevőjeként, hazai pályán fogadta ellenfeleit a főtábla utolsó fordulójában. A pasaréti mini-döntő lényegében tét nélkül zajlott, csupán a 2 hét múlva esedékes országos döntő sorsolását határozta meg.

Vasas Akadémia/A – MVM-OSE Lions U14/A 91-38 (22-6, 28-4, 22-15, 19-13)

Vasas: Halasy Ö. 16/3, Korompay H. 15, Zöldi P. 15/3, Müller M. 10/3, Elek D. 8, Kiss B. 8, Imre M. 6, Reményi B. 5, Kovács L. 4, Karda A. 2, Szöllősi B. 2, Vadon M. –

Legutóbbi egymás elleni mérkőzésünket követően bőven maradt hiányérzet, annak ellenére, hogy győztesen hagyhattuk el a parkettet. Ezúttal próbáltuk a szebbik arcunkat mutatni. Az 1. félidőben mintaszerű védekezést mutattunk be, amivel a lényegi kérdések már a nagyszünetre eldőltek. A 2. félidőben kicsit lazítottunk a gyeplőn, de végig motiváltan és összeszedetten kosárlabdáztunk.

Vasas Akadémia/A – Budapesti Honvéd/A 92-78 (21-21, 21-21, 19-25, 31-11)

Vasas: Zöldi P. 28/12, Halasy Ö. 18, Korompay H. 16, Imre M. 15, Kiss B. 5/3, Maszlag T. 4, Müller M. 2, Reményi B. 2, Vadon M. 2, Elek D. -, Karda A. -, Kovács L. –

Az alapszakasz során kétszer találkoztunk városi riválisainkkal, ebből csak egyszer tudtunk diadalmaskodni. Ráadásul a második összecsapáson méltatlan, már-már megalázó pofonba szaladtunk bele. Ezek után nem lehetett más célunk ezen a derbin, mint a győzelem mindenáron. 

Az első félidőben rangadóhoz méltó hangulat közepette fej-fej mellett haladtak a csapatok. Látszott a fiúk szemében az elszántság, de rengeteg hibával játszottunk. Minden egyes pontént kétszer akkora energiát kellett mozgósítanunk, mint ellenfelünknek. Mindez kritikán aluli büntetőzéssel párosult, ami cseppet sem könnyítette meg a helyzetünket. A záró negyedre a Honvéd lélektani előnyre tett szert, de ez cseppet sem vette el a kedvünket. Lehengerlő teljesítményt nyújtva, maratoni körülmények között sikerült megfordítani a mérkőzést. Óriási fegyvertény, le a kalappal!

NKA Pécs/A – Vasas Akadémia/A 73-49 (20-20, 19-8, 22-9, 12-12)

Vasas: Zöldi P. 12/3, Imre M. 9/3, Halasy Ö. 8, Kiss B. 7/3, Korompay H. 4, Müller M. 3/3, Elek D. 2, Kovács L. 2, Reményi B. 2, Maszlag T. -, Szöllősi B. -, Vadon M. –

Sokat kivett a csapatból a Honvéd elleni mérkőzés, de nagyon elszántan és céltudatosan léptünk pályára. Tudtuk, hogy 40 percig tökéletesen kell játszanunk ahhoz, hogy legyen esélyünk egy olyan jó csapat ellen, mint a pécsi együttes. A kiegyenlített 1. negyed után nagyon elrontottuk a másodikat, közel 6 percen át képtelenek voltunk betalálni. Nagyon rossz vállalásaink voltak, melyeket ellenfelünk rendre megbüntetett, így hátránnyal fordultunk a második félidőre. A 3. negyedben nem sikerült ritmust váltani, fokozatosan nőtt a különbség a két csapat között. Sajnos nem volt meg bennünk az a szükséges plusz, ami az előző napon átlendítette a csapatot a holtponton, ezért a kiegyenlített utolsó negyed ellenére vereséget szenvedtünk. 

Összességében elégedett vagyok a látottakkal. Kisebb-nagyobb finomhangolástól eltekintve, készen állunk a döntőre. Örömteli, hogy ellenfeleink egyetlen mutatóban sem tudtak jelentősen fölénk nőni, a dobáskiválasztásunkon és ezzel összefüggésben a dobáshatékonyságunkon kell még rengeteget dolgoznunk. Képesek vagyunk a kellő intenzitásra a játékban, amivel ilyen szintű ellenfeleket is magunk mögé utasíthatunk, de ezt nagyon magas színvonalon, 40 percen át bírni kell. Ezen fogunk dolgozni a következő két hétben. 

Hajrá Vasas!