U14/A – Tekintélyt parancsoló rajt a főtáblán

Nemzeti Fiú Serdülő Bajnokság, Országos Főtábla 1. forduló, Márkus Attila vezetőedző beszámolója: 

Vasas Akadémia/A – Szolnoki KA/A 87-30 (20-10,22-5,15-7,30-8)

Vasas: Halasy Ö. 23. Korompay H. 16, Maszlag T. 14, Imre M. 14/3, Kiss B. 6, Reményi B. 5, Zöldi P. 5/3, Szöllősi B. 2, Müller M. 2, Vadon M. -, Karda A. -, Elek D. –

Jó iramban kezdtük a mérkőzést. Sajnos a szerzett labdáinkat nehezen és rossz százalékkal tudtuk pontokra váltani, ezért elöl és hátul is görcsössé váltunk a negyed végére. A második negyedben magára talált a csapat, ez által növelni tudtuk előnyünket. A második játékrész elején ismét alaposan „beragadtunk”, amit a záró negyedben sikerült ellensúlyozni. 

Hullámzó teljesítményt nyújtottunk, ami elsősorban abból fakad, hogy a mérkőzés jelentős részében egyéni teljesítmények révén akartunk előre lépni, elfelejtettünk csapatként kosárlabdázni. 

Kiss Lenke KA/A – Vasas Akadémia/A 41-101 (17-31, 8-25, 10-20, 6-25) 

Vasas: Halasy Ö. 17/3, Imre M. 17, Müller M. 14, Korompay H. 10, Kiss B. 9/3, Maszlag T. 9/3, Reményi B. 8, Karda A. 7/3, Szöllősi B. 6, Elek D. 4, Vadon M. -, Zöldi P. –

Az első nap hibáiból tanulva igyekeztünk előre lépni mind a helyzetkihasználásban, mind a csapatjáték terén. Második ellenfelünk nagyon jó szerkezetű csapat, akikkel általában meggyűlik a bajunk. 

Az első negyed közepéig stabilak voltunk elöl és hátul is, teljes egészében uraltuk a mérkőzést. A negyed közepétől lelassultunk és képtelenek voltunk ritmust váltani. Ritkán kapunk 10-nél több pontot egy negyedben, ezúttal is csak gyermeteg hibáinknak volt köszönhető.

A második negyedtől fokozatosan tértünk vissza a jó útra és kézben tartottuk a mérkőzést egészen a végéig. A négyből három negyedben a tőlünk megszokott színvonalon tudtunk játszani, de a  legnagyobb pozitívum, hogy az előző naphoz képest sikerült előre lépni nem csak csapatjátékban, hanem a csapatvédekezés terén is.

Vasas Akadémia/A – MAFC/A 104-30 (23-8,37-7,22-10,22-5) 

Vasas: Maszlag T. 22, Zöldi P. 18/6, Imre M. 14, Müller M. 10, Halasy Ö. 9, Korompay H. 8, Elek D. 6, Kiss B. 5, Karda A. 5/3, Reményi B. 5, Szöllősi B. 2, Vadon M. –

Utolsó ellenfelünket jól ismerjük. Tudtuk, hogy kellemetlen ellenfélről van szó, aki képes minden eszközt bevetni a siker érdekében. Nagyon elszántan kezdtük a mérkőzést. Letámadásunkkal már az első két negyedben megalapoztuk a győzelmünket. A második félidőben a csapat visszavett a lendületből, de így is kézben tudta tartani a mérkőzést látványos csapatjátékot bemutatva.

Csapatunk életében fontos mérföldkőnek bizonyult ez a forduló, amely során nem csak a hiányosságainkra derült fény, hanem lehetővé tette azt is, hogy azonnal javítsuk a hibáinkat és megmutassuk hogyan tudunk csapatként játszani. Egy csapat életében nehéz feladat minden körülmények között megtalálni a kihívást és megfogalmazni a megfelelő célokat, ebben az esetben kiválóan vizsgáztunk. Gratulálok!

Hajrá Vasas!