U14/A: Veretlenül Országos Bajnokok!

Nemzeti Fiú Serdülő Bajnokság “A” Döntő, Bazsik Péter vezetőedző beszámolója:

Vasas Akadémia/A – PVSK-Nemzeti Akadémia/A 91:54 (19:8, 24:14, 24:21, 24:11)

Vasas: Maly 13, Bérces 12, Szilágyi 12, Filipovic 8, Pleesz 8, Berár-Guóth 8, Lugossy 7, Földi 6, Major 6/3, Bartha 4, Horvat 4, Görömbey 3

Az országos első mérkőzését a PVSK csapata ellen játszottuk. Velük a bajnokság során még nem kerültünk össze, úgyhogy ez volt az első mérkőzésünk egymás ellen. Tipikus első mérkőzés volt. Kapkodás jellemezte a játékunkat, ezért sok eladott labdánk volt. A második félidőben pontosabban tudtunk játszani, ezért sikerült könnyű kosarakat szereznünk. Összesen 69 lepattanónk volt a mérkőzés folyamán, ami nagyban megkönnyítette a dolgunkat. Örülök, hogy mindenkinek tudtam játéklehetőséget biztosítani.

 

Debreceni KA/A – Vasas Akadémia/A 50:76 (10:15, 12:18, 11:21, 17:22)

Vasas: Major 16, Maly 11, Szilágyi 10, Németh 9, Lugossy 8, Filipovic 7, Pleesz 6, Földi 5/3, Görömbey 2, Bérces 2, Mizda-Pillinger -, Berár-Guóth –

A csoportban a második mérkőzést a házigazdák ellen játszottuk. Tudtuk, hogy egy nagyon kemény mérkőzésre számíthatunk. Úgy gondolom, hogy végig szépen játszottunk és a harmadik negyed elején el tudtuk dönteni a mérkőzést, ahol 20 pontra növeltük az előnyünket. Nagyon jól megtaláltuk a ritmust a leindításokkal, amiből  26 pontot tudtunk szerezni.

 

Vasas Akadémia/A – Zalakerámia ZTE KK/A 82:72  (8:15, 34:13, 15:18, 25:26)

Vasas: Szilágyi 31, Maly 10, Pleesz 7, Németh 7, Glavaski 6, Filipovic 5, Lugossy 4, Mizda-Pillinger 3, Bérces 3, Bartha 2, Horvat 2, Major 2

A csoport utolsó mérkőzését a ZTE ellen játszottuk. Hullámzó volt a játék képe. Minden tornán van egy holt pont, számunkra ez a mérkőzés volt az. Az ellenfél kulcsjátékosa ellen nem találtuk az ellenszert. A második negyedben szerzett előnyünket tudtuk tartani a végéig, amivel 10 pont különbséggel felülmúltuk ellenfelünket.

 

Vasas Akadémia/A – Zsíros Akadémia Kőbánya/A 76:56 (15:17, 17:11, 23:12, 21:14)

Vasas: Filipovic 13, Szilágyi 11, Maly 10, Lugossy 9, Németh 8, Major 7, Görömbey 6, Pleesz 5, Glavaski 4, Mizda-Pillinger 2, Bérces 1, Földi –

Az elődöntőt a Kőbánya csapat ellen játszottuk. Végig egy nagyon kemény, férfias küzdelem folyt a pályán. Ettől a mérkőzéstől ezt is vártam. Az első félidő nagyon kiegyenlített volt. Rengeteg kiharcolt fault-ot tudtunk csinálni, amiből sok dobás közbeni volt, ezért sokszor állhattunk a büntető vonalra. A harmadik negyedben sikerült még egy fokozattal feljebb kapcsolni és a pontos, tudatos támadásokkal eredményesek tudtunk lenni. Örülök neki, hogy végig kézben tartottuk a mérkőzést és az előző mérkőzésekhez képest csökkenteni tudtuk az eladott labdáink számát.

 

Debreceni KA/A – Vasas Akadémia/A 49:89 (18:21, 6:20, 14:29, 11:19)

Vasas: Maly 19, Németh 17, Bérces 9, Major 9, Pleesz 8, Lugossy 8, Szilágyi 8, Mizda-Pillinger 4, Glavaski 4, Filipovic 2, Görömbey 1, Horvat –

A Döntőben a csoport mérkőzések után velünk tovább jutó Debrecennel játszottunk, akik az elődöntőben nagy csatában hosszabbítás után a Kecskemét csapatát győzték le. Az első negyedben mindenkin látszódott, hogy döntőt játszunk, 2 és fél percig nem is dobtunk kosarat. A második negyedtől nem volt megállás és higgadt, felszabadult játékkal tudtunk folyamatosan ellépni az ellenfelünktől. A leindításaink ezen a napon is jól működtek (22 pont). Egyéni és csapatvédekezésünk is rendben volt a finálén. Örülök neki, hogy itt is mindenkinek tudtam játéklehetőséget adni!

Először is szeretnék gratulálni csapatomnak, hogy sikerült veretlenül megnyernünk az Országos Bajnokságot! Nagyon sokat dolgoztunk, hogy ideáig eljussunk. Örülök neki, hogy a sok áldozat, rengeteg edzés meghozta gyümölcsét! Nem mindennapi dolgot sikerült véghez vinnünk! Örülök neki, hogy IGAZI CSAPAT lett belőletek! Nagyon Büszke vagyok rátok!

Szeretném megköszönni a Szülőknek az egész évben nyújtott támogatásukat! Örülök neki, hogy ennyien kilátogattak és buzdítottak minket a lelátóról ezalatt a torna alatt is!

Szeretném megköszönni a vezetőségnek a támogatását, nagyon sok mindent tettek lehetővé, hogy tudjunk folyamatosan fejlődni. Nagyon sokat segített a sok külföldi tornán való részvétel és tapasztalat!

Szeretném megköszönni edző kollégáimnak, volt edző kollégáimnak, stábtagoknak, akik nélkül elképzelhetetlen lett volna a mindennapi munka és akiktől rengeteg tanultam az évek során!

Nem utolsó sorban köszönöm a Családomnak, hogy mindig mellettem álltak és állnak!

Hajrá Vasas!

 

Fotó: Bornyi Márton