U14/B – Dávid vs. Góliát

Regionális Fiú Serdülő Bajnokság, Alapszakasz, Lakosa Ákos vezetőedző beszámolója:

Vasas Akadémia/B – BHSE/B 62-61 (19-25,14-8,19-14,10-14)

Vasas: Hallgató G. 11, Studniczky Cs. 10, Horváth D. 8, Dávid R. 8, Bóné L. 5/3, Chapman M. 4, Bálint A. 4, Réthelyi M. 4, Nagy B. 4, Karai B. 3, Galavits L. 1, Nemecz B.

A regionális bajnokság második fordulójának igencsak foghíjas csapattal vágtunk neki. A sérülések, betegségek és karanténok miatt a csapat jelentős része nem állt rendelkezésre. A Honvédban több jó alkatú játékos pályára került, hárman is legalább egy fejjel nagyobbak voltak a mi legmagasabb játékosunknál. A vasasos srácok azonban nem illetődtek meg: a centiket ravaszsággal, gyorsasággal és keménységgel kompenzáltuk. A két csapat fej-fej mellett haladt, végig kiélezett volt a csata. A végjátékban több jó védekezéssel megőriztük előnyünket és szenzációs győzelmet arattunk!

 

Újpest MT/A – Vasas Akadémia/B 76-60 (18-22,19-11,22-12,17-15)

Vasas: Studniczky Cs. 18, Chapman M. 8, Dávid R. 8, Hallgató G. 8/3, Horváth D. 6, Karai B. 5/3, Galavits L. 2, Nemecz B. 2, Réthelyi M. 2, Bóné L. 1, Nagy B. -, Bálint A.

A torna döntőjében ismét egy fizikálisan sokkal erősebb csapattal kerültünk szembe: az Újpest a Honvédet 65 ponttal legyőző Kiss Lenke Kosársulit verte magabiztosan az első meccsen. Az egy évvel idősebb és átlagosan majd’ egy fejjel magasabb csapat ellen ismét okos és gyors játékra volt szükség. Folytattuk jó játékunkat és végig partiban tudtunk maradni. Sajnos rengeteg támadó lepattanót engedélyeztünk az Újpestnek és ők éltek a sok második és harmadik eséllyel és nem tudtunk egy szoros végjátékot kiharcolni.

Összefoglalás: idei messze legjobb játékunkkal kiváló eredményeket értünk el két jó mérkőzésen. Külön öröm, hogy minden pályára lépő játékos hozzá tudott tenni a csapat teljesítményéhez. Élmény volt a két meccs, de nem szabad megelégedni: jövő héten folytatnunk kell ezen az úton!