U14/B – Kezdeti lépések

Nemzeti Fiú Serdülő Bajnokság Előselejtező, Közép Régió 1. csoport, Márkus Attila vezetőedző beszámolója: 

Vasas Akadémia/B – Budapesti Honvéd/C 101-37 (30-8,35-8,15-5,21-16)

Vasas: Gomes D. 18, Gomes D. 18, Bajor Z. 15, Akbulut M. 14, Radácsi-Josey A. 14, Tompa G. 8, Szokolik G. 8, Skoumál G. 7, Sborgi D. 6, Pap D. 4, Ertl D. 4, Bori N. 2, Németh M. 1

A szokatlanul korai kezdés miatt nehezen kaptuk el a mérkőzés fonalát. Az első néhány perc után rendezni tudtuk sorainkat és kezünkbe vettük a mérkőzés irányítását. Az utolsó negyed kivételével sikerült teljes egészében ellenfelünk fölé nőni és nagy arányú győzelmet aratni. A fiúk keményen védekeztek és fegyelmezettek voltak a támadásépítésben is. Főleg a mérkőzés kezdeti szakaszában adódott problémánk a lepattanókkal és az eladott labdákkal, amit a második játékrészben sikerült orvosolni. Összességében elégedettek lehetünk, mert az történt a pályán, amit mi akartunk.

 

Vasas Akadémia/B – Csepel – Bontó 120-27 (32-0,33-5,33-16,22-6)

Vasas: Radácsi-Josey A. 20, Sborgi D. 18, Tompa G. 15, Bajor Z. 12, Gomes D. 12, Pap D. 11, Szokolik G. 8, Skoumál G. 8, Bori N. 7, Akbulut M. 4, Ertl D. 3, Németh M. 2

A két mérkőzés között nagyon sok idő telt el, ennek ellenére nem zökkent ki a csapat a délelőtti ritmusból. Második ellenfelünk szerényebb játékerőt képviselt, mint az első, ami kevesebb felállt védelem elleni játékot eredményezett. Dobott pontjaink jelentős részét labdaszerzést követő gyorsindításból szereztük. Lepattanózásban és agresszivitásban sikerült előre lépni az első mérkőzéshez képest, de kapkodásból továbbra is rengeteg labdát eladtunk. A harmadik negyedben volt egy kisebb hullámvölgyünk, amikor átvettük ellenfelünk rohanó stílusát, de a hibáink ellenére is elégedettek lehetünk. 

Gratulálok a Srácoknak! Sikeresen vettük az első akadályokat az idősebbek között, amivel egy lépéssel közelebb kerültünk idei céljainkhoz. Szeretnénk a selejtező szakasz további részében is eredményesen játszani és megállni a helyünket a legerősebb mezőnyben. Rengeteget kell még dolgoznunk, de a fiúk nagyszerű partnerek ebben. Megtettük az első lépéseket és bízunk a hasonló folytatásban.

Hajrá Vasas!