U14/B – Nemzetközi torna házigazdái voltunk

Nemzetközi torna, Márkus Attila vezetőedző beszámolója:

Serdülőink német és lengyel régiós válogatottak ellen léptek pályára hazai környezetben egy nemzetközi tornán. 

Vasas Akadémia/B – Berlin Boys 35-62 (6-19, 11-17, 4-18, 14-8)

Vasas: Szöllősi M. 12, Borosnyai S. 5, Radácsi-Josey A. 5, Sborgi D. 4, Bálint A. 3, Galavits L. 2, Gomes D. 2, Tompa G. 2, Akbulut M. 2, Ertl D. -, Klemencsics D. -, Németh M. –

Sajnos beragadtunk a rajtnál, így az első negyedben teljes egészében a vendégek akarata érvényesült a pályán. A második ötösünk valamivel jobb szellemben lépett pályára, azonban nekik sem sikerült megtörni az ellenfél lendületét. A német csapat végig olyan iramot diktált, amivel képtelenek voltunk lépést tartani, de a védekezésben nyújtott agresszivitásból is alapos leckét kaptunk. A harmadik negyedet leszámítva voltak ígéretes periódusaink, amire lehet építeni a jövőben. A hibáink és a csapatszinten jelentkező gyengeségeink a kelleténél jobban kiütköztek ezen a mérkőzésen, ami a végeredményt tekintve nem egy reális különbséggel zárult.

Szczecin Boys – Vasas Akadémia/B 62-48 (20-9, 7-16, 26-12, 9-11)

Vasas: Szokolik G. 12, Borosnyai S. 11, Bori N. 6, Szöllősi M. 6, Galavits L. 5, Sborgi D. 3, Bálint A. 2, Kiss-Zsók Cs. 2, Gomes D. 1, Akbulut M. -, Pap D. -, Skoumál G. –

Az első mérkőzés keserű tapasztalatai meghozták a bizonyítás és nagyobb elszántság igényét a fiúkban, ennek ellenére a második mérkőzésen is pocsék rajtot vettünk. A lengyel csapat az iramot tekintve kevésbé intenzív mérkőzésre kényszerített minket, de fizikalitásban és agresszivitásban ezúttal sem volt hiány. Az előző mérkőzéshez képest örömteli volt megtapasztalni, hogy a csapatunkban volt elég tartás, amit képesek voltunk megmutatni a pályán is. Egy hajrával visszajöttünk a mérkőzésbe, ezzel a félidőben 2 pontos hátránnyal fordultunk. Ezzel azonban annyi puskaport előttünk, hogy a harmadik negyedet ismét elég alaposan elrontottuk. A záró negyedet sikerült megnyerni, de ez csupán szépségtapasznak volt elegendő. 

Összegezve: nagyon hullámzó teljesítményt nyújtottunk, ami nem csak régiós válogatott szintű csapatok ellen bosszulja meg magát, de még a magyar mezőnyben is kíméletlenül kihasználják ellenfeleink. Amellett, hogy a sebességünkkel, az intenzitásunkkal sok esetben nem volt probléma, a befejezéseknél és a helyzetkihasználásoknál bizonytalanok voltunk vagy csak rossz döntést hoztunk. Markáns különbség ellenfeleinkhez képest, hogy a rossz periódusokat rendre képesek voltak rövid időn belül lezárni, mindig képesek voltak váltani és visszatalálni a helyes útra. Szeretnénk mi is megtanulni legalább ilyen szinten kontrollálni a mérkőzéseket, amihez ez a torna nagyon jól hozzájárult. A jövőben szeretnénk kevésbé öncélú játékkal előrukkolni és csapatjátékban előre lépni. Köszönjük a szervezők munkáját!

Hajrá Vasas!