U14/B – Tartalékosan is helyt álltunk

Nemzeti Fiú Serdülő Bajnokság, Alapszakasz, Alsóház – budapesti csoport, Márkus Attila vezetőedző beszámolója: 

U14/B csapatunk számára a serdülő bajnokság alapszakasza hazai pályán folytatódott, ahol az Óbudai Kaszások KA/A és a Kiss Lenke KA/A csapata volt az ellenfél. Finoman szólva sem alakult jól a felkészülésünk. Sérülésektől és betegségektől tizedelt csapatunk a forduló előtti utolsó edzésen annyi játékost sem tudott felvonultatni, ami elegendő lett volna az 5-5 elleni játékhoz. Ennek ellenére a csapat hozzáállása és a mutatott játék minden várakozásomat felülmúlta. Végre olyan játékosok vállalhattak főszerepet a pályán, akik eddig csendesen meghúzódtak a háttérben.

 

Óbudai Kaszások/A -Vasas Akadémia/B 55-44 (6-15, 20-7, 14-6, 15-16) 

Vasas: Borosnyai S. 9, Bálint A. 8, Bajor Z. 7, Gomes D. 7, Tompa G. 6, Pap D. 4, Klemencsics D. 2, Csoma V. 1, Akbulut M. -, Bartal B. -, Radácsi-Josey A. -, Skoumál G. –

A selejtezősorozatban éppen a Kaszások idősebb serdülői parancsoltak megálljt csapatunknak, így adott volt az igény részünkről, hogy visszavágjunk. Nagyszerű energiákat mozgósítottunk a mérkőzés elején. Jól védekeztünk és megvoltak a helyzeteink, de rengeteg dobásunk kimaradt. A lelkesedésünk fokozatosan alább hagyott a negyed végére, amit ellenfelünk elkerülhető kosarakkal büntetett. Szűkös előnyünk birtokában különösen érthetetlen az a gyenge teljesítmény, amivel a második negyedben előrukkoltunk. A rapszodikus támadójáték instabil védekezéssel párosult, ami újra nyílttá tette a mérkőzést. A második félidőben nem tudtunk megújulni. Hiányzott a frissesség és a kiegyensúlyozottság a játékunkból. Ellenfelünk is sok hibával játszott, de a gyenge lepattanózásunknak köszönhetően annyi második szándékú lehetőséggel ajándékoztuk meg, amellyel meg tudta őrizni előnyét. Ráadásul olyan technikai hibák tömkelegét követtük el, amelyek ránk egyáltalán nem jellemzőek és viszonylag ritkán fordulnak elő.    

 

Kiss Lenke KA/A – Vasas Akadémia/B 49-61 (19-13, 4-27, 14-9, 12-12) 

Vasas: Borosnyai S. 25, Bajor Z. 6, Pap D. 6, Tompa G. 6, Bálint A. 5, Majsai Cs. 4, Radácsi-Josey A. 4, Klemencsics D. 3, Skoumál G. 2, Akbulut M. –

Második ellenfelünkkel már találkoztunk a bajnokságban és meggyőző fölényű győzelem született, de akkor teljesen más összetételű csapattal álltunk ki. A Kiss Lenke jó szerkezetű, fizikális kosárlabdát játszó csapat. Nekünk pedig folytatódott a rossz szériánk, hiszen a két mérkőzés között újabb játékosaink dőltek ki betegség miatt. A négy negyedből csupán az egyikben sikerült úgy játszani, ahogy a nagy könyvben meg van írva, a maradék három negyedben pedig csak szenvedtünk. Abban az egyben viszont sikerült olyan teljesítményt nyújtani, ami eldöntötte a mérkőzést.

Összegezve: Továbbra is sok hibával játszunk és a gyenge periódusainkból rendre rosszabbul jövünk ki, mint ellenfeleink többsége. Csapatvédekezésünkben némi javuló tendencia fedezhető fel, de a lepattanókért folytatott küzdelemben és a kizárás hatékonyságában továbbra is hadilábon állunk. Lehetünk bármennyire lelkesek a pontszerzésben, ha a játék egyéb elemeiben nem tudunk feljavulni, akkor az ilyen szintű csapatok ellen nem lesz esélyünk a folytatásban. 

Hajrá Vasas!