U16/A – A legvégsőkig küzdöttünk

Nemzeti Fiú Kadet Bajnokság, Rájátszás, Kárpáti Dániel vezetőedző beszámolója:


KASI/A – Vasas Akadémia/A 78-69 (16-14, 30-15, 24-22, 8-18)

Vasas: Korompay H. 13/6, Müller M. 12, Halasy Ö. 10, Maszlag T. 9, Imre M. 7/3, Kiss B. 7/3, Bükki D. 4, Kovács L. 4, Karda A. 3/3, Reményi B. –

Kadet csapatunk Kaposvárra utazott péntek délután. A rájátszás utolsó mérkőzése 3 vereség után zsinórban, nem lehetett nehezebb helyszínen, ahol ráadásul az eredmény azt döntötte el, hogy a döntőben harmadikként vagy negyedikként fogunk kezdeni. A csapat tanul. A csapat jól edz. A csapat akar. Nap mint nap a srácok beleteszik a munkát. Másfél negyeden át teljesen egál meccset játszottunk, majd jött egy rövidzárlat. 5 perc : 15-0. És semmi reakció. 46-29 ez a félidő.
 
A félidő után új energiával vágtunk neki a mérkőzésnek. Szinte minden támadást sikerült kivédeni, már csak a lepattanókat kellett volna összeszedni, hogy közelebb tudjuk jutni ellenfelünkhöz. A különbség csak nőtt, egészen 24 pontig a harmadik negyedben. A védekezésen változtattunk, sikerült kizökkenteni a hazai csapatot a ritmusból és elkezdeni a felzárkózást. 19 pont a 3. negyed végére. Majd 7 pont és másfél perc a vége előtt. Úgy éreztük meglehet. De minden erőfeszítés ellenére, az a kis szerencse nem állt mellénk, így újabb vereséggel kellett távoznunk. Viszont az ilyen fájdalmas leckékből tanulunk a legtöbbet és a döntőre remélem, hogy mindenki megjegyzi ezt.
 
Gratulálok a Kaposvárnak, sok sikert a döntőben és gratulálok a játékosaimnak, a legvégsőkig küzdöttünk, ezen a meccsen és nem lesz másképp június másodikáig.