U16: Nehéz szülés volt

Nemzeti Fiú Kiemelt Kadet Rájátszás, felsőház, Sárosi Bulcsú vezetőedző beszámolója:

MAFC/A – Vasas Akadémia/A 71:75  (18:19, 10:13, 16:17, 15:10, 12:16)

Vasas: Gászner 16/3, RADICS 22/3, Horváth H. 12/6, Kiss 7/3, Faragó 1.

Cs: Lakatos M. 2, Horváth B. 3/3, Kelemen 2, BARTHA ZS. 10, Tittmann, Aruwa.

 
A MAFC három zsinórban megnyert mérkőzéssel bizonyította, hogy – a pillanatnyi gyengébb helyezése ellenére is – a legjobbak közé tartozik a korosztályban. Egyértelmű volt, hogy otthonában nagyon nehéz mérkőzés vár ránk. Ennek ellenére, kérésüknek eleget téve, belementünk a mérkőzés előre hozatalába, hiszen mi is azt szerettünk volna, hogy a lehető legerősebb összeállításukban léphessenek pályára.
 
Ezt nem hátrányként említem – hiszen a MAFC is gyilkos meccset játszott aznap – de két nappal korábban, Fehérváron igen kemény derbink volt. Fizikálisan nem jelentett ez gondot, fejben viszont elég fáradtnak tűntünk. A probléma mértéke a MAFC védekezésváltásai miatt tovább fokozódott. Az első félidőt annak ellenére zártuk négy pontos vezetéssel, hogy nem mi irányítottuk a játékot.

A fordulás után sokkal jobb lett a helyzet. A marsallbot végig inkább nálunk volt, a vezetést egyszer sem tudták átvenni a vendéglátók! Az utolsó percekbe is előnnyel érkeztünk, de mégsem sikerült lezárni a meccset, mert túlságosan elkényelmesedtünk és kiénekelték a sajtot a szánkból. Jöhetett így öt perc ráadás!

A hosszabbítás már viszonylag sima volt, mert sikerült olyan sebességi fokozatra kapcsolnunk, amivel a vendéglátók nem tudtak lépést tartani.

A mérkőzés kapcsán nehéz komoly tanulságokat, vagy extra pozitívumokat sorolni, de a kiváló büntetőzésünk (23/19) és több clutch megoldásunk mindenképpen ez utóbbi kategóriába tartozik!

Fotó: Bornyi Márton