U16/A – Vereség Kecskeméten

Nemzeti Fiú Kadet Bajnokság, Rájátszás, Kárpáti Dániel vezetőedző beszámolója:

Kecskeméti KA U16/A – Vasas Akadémia/A 79-75 (17-20, 16-18, 22-14, 11-14, 13-9)

Vasas: Korompay H. 30/6, Halasy Ö. 13/3, Bükki D. 11, Imre M. 10, Maszlag T. 6, Karda A. 4, Kiss B. 1, Badinier M. -, Elek D. -, Müller M. -, Reményi B. – Tóth Z. –

Kadet csapatunk Kecskemétre utazott vasárnap. A döntő előtt 3 meccsel, csapatunk kivívta magának az első 4 hely egyikét, így a fókusz ezeken a meccseken, leginkább a csapat fejlődéséről fog szólni és a döntőre való felkészülésről. Bár nincs olyan mérkőzés amelyet ne szeretnénk megnyerni, ezen a mérkőzésen sok összetevő hiányzott ahhoz, hogy a saját akaratunkat meg tudjuk valósítani.

6-0-val kezdett a hazai csapat, majd gyorsan átvettük a vezetést és többször is 10 pont köré tudtuk növelni az előnyünket.
Sajnos a játékvezetői szemlélet támogatta a sportszerűtlen viselkedését az egyik kecskeméti játékosnak, amire többször is felhívtam a figyelmüket. Egészen addig, amíg én kaptam technikai faultot, az én csapatkapitányom pontozódott ki és a verekedés folyamatos maradt a pályán. Ebben nem tudtunk versenyezni és valamilyen csoda módján hosszabbításig jutottunk a fiúkkal. Semmiképp sem a játékvezetés okozta a vereséget, egyszerűen nem tudtuk eldönteni mi a mérkőzés kimenetelét. Ez volt a legjobb lecke számunkra.

Gratulálok a Kecskemétnek, megérdemelték a győzelmüket. Mi pedig levonjuk a tanulságokat és folytatjuk a felkészülésünket a nagy döntőre.