U16/B – Győzelemmel kezdtük a rájátszást

Nemzeti Fiú Kadet Bajnokság, Rájátszás, Róth Norbert vezetőedző beszámolója:


VASAS Akadémia/B – Újpest-MT/A 79 -67 (25-16, 8-18, 18-25, 28-8)

Vasas: Tóth Z. 20, Karda A. 11, Bükki D. 11, Chapman M. 11, Badinier M. 10, Kovács L. 9, Müller M. 4, Hamar A. 3, Hallgató G. -, Horváth D. -, Bóné L. -, Nagy B. -,

A playoff első mérkőzésén hazai pályán fogadtuk az Újpest csapatát.

Nagyon jó energiákkal vágtunk neki az első negyednek, rendben volt a védekezésünk, betaláltunk kintről is, sikerült végig vezetve megnyerni a játékrészt. A második játékrészben nem sikerült az elsőhöz hasonló kinti és közeli dobást értékesíteni, nem döntöttünk gyorsan, az üres elzárásokat nem védtük megfelelően, gyenge oldali befutásokból kaptunk kosarakat. Elolvadt az előnyünk, a félidőre mínusz egy ponttal fordultunk. A változást a harmadik negyed hozta, amikor élesebbek voltunk védekezésben, nem vezettük bele a csapdáikba a labdát, jobban döntöttünk támadásban, sikerült védő lepattanókból kosarakat szerezni és néhány kinti dobásunk is beesett, új lendületet kapott a csapatunk. A negyedik negyedre nyolc pontos hátránnyal indultunk, de nem adtuk fel a védekezés intenzitását és sikerült felzárkózni, majd átvenni a vezetést. A mérkőzés végéig gyakoroltuk a folyamatos nyomást védekezésben és meg is lett az eredménye.

Az, hogy a legjobb 16 csapat között játszhatunk, már egy jó lehetőség, minden mérkőzésből meg fogjuk próbálni kihozni a maximumot.

Hajrá VASAS!