U16/B – Kicsit közelebb

Nemzeti Fiú Kadet Bajnokság, Rájátszás, Róth Norbert vezetőedző beszámolója:


VASAS Akadémia/B – KASI/B 55 -86 (17-26, 14-13, 19-22, 5-25)

Vasas: Badinier M. 18, Hallgató G. 4, Hamar A. 10 , Tóth Z.2, Karai B. – , Chapman M. 4, Studniczky Cs. 2, Mitruska-Sz. -, Réthelyi M. -, Bóné L. 8, Nagy B. 2, Horváth D. 5,  

Hazai pályán végig vezetve nyert a Kaposvár, itthon a célunk egy szorosabb mérkőzés volt. A cél amit kitűztünk három negyeden keresztül elérhetőnek tűnt, ám a harmadik negyedben felszaporodtak a hibák csapatvédekezésben, nem voltunk elég élesek és agresszívak a lepattanók megszerzésénél, 1:1 védekezésben több kontaktra lett volna szükség.

Ami abszolút pozitívum, hogy a második és harmadik játékrészben sikerült legalább felvenni a ritmust az ellenfelünkkel, az idegenbeli mérkőzéshez képest szintén voltak jó periódusaink védekezésben, amikor működött a letámadásunk, és 18 eladott labdára tudtuk kényszeríteni ellenfelünket. Oda-vissza érvényes volt ez, elég sok eladott labdával zártuk a mérkőzést, de már kevesebbel mint idegenben. az utolsó negyedre elfogyott a lendület és hiányzott a fókusz emberfogásban, nem sikerültek a gyorsindításaink és felállt védelem ellen is alig szereztünk kosarakat.

Talán a második és harmadik játékrészben működött legjobban a csapatvédekezés-átmeneti játékból kosárszerzés egysége, viszont egyik a második játékrészt sikerült megnyernünk egy ponttal.

 

Hajrá VASAS!