U16: Tornagyőzelemmel hangoltunk a selejtezőkre

Vetési Imre Emléktorna, Szabó Domokos edző beszámolója:

 
Szombathely SI – Vasas Akadémia: 61-68
Nagy izgalommal várta a csapat az első mérkőzést, amelyet a mindig szervezetten és fegyelmezetten játszó SZOKA ellen játszottunk.
Az izgalom rá is nyomta bélyegét az első negyedre, fej-fej mellett haladt a két csapat, sok hibával, kapkodva játszottunk. A  második negyedben tudtunk ritmust váltani, sikerült keményíteni a védekezésen, amelyekből könnyű kosarakkal sikerült átvenni a meccs irányítását. A félidőre sikerült egy 10 pontos előnyt kiharcolni, amelyet a második félidő nagy részében tartani tudtunk. Az utolsó két percben elkövetett fegyelmezetlenségek miatt tudott az ellenfél kicsit közelebb kerülni, de így is magabiztos győzelmet aratott a csapat.

Körmendi Törpördögök – Vasas Akadémia: 66-64

A esti mérkőzésen sokkal jobban sikerült elkapni a rajtot a csapatnak, ezt leginkább a több extra kosárnak köszönhettük. Azonban a második negyedben összeesett a gárda a pálya mindkét oldalán. Támadásban többször fegyelmezetlenül, ötlettelenül míg védekezésben puhán, akaratgyengén játszottunk. Hiányzott a szív és az akarat. A kellemetlen körmendi védekezés folyamatos rossz döntéseket, egyénieskedést szült, mindenki egymaga akarta megnyerni a mérkőzést. A félidei fejmosás után egy teljesen másik csapat lépett a pályára, 16-3-at futottunk. Végre felszívtuk magunkat védekezésben, felfedezhető volt a pályán való kommunikáció szikrái, így a jó védekezést jó támadás követte, ami elég volt ahoz, hogy megfordítsuk az eredményt. Sajnos nem tudtunk ellépni a a vasi gárdától. Érezhetően fokozódott a hangulat, ahogyan a mérkőzés vége közeledett emiatt hibát hibára halmozott mindkét csapat. Az utolsó két percben pár apró védekezési hiba, és türelmetlen támadás vezetés miatt 6 ponttal ellépett az ellenfél, amelyen már csak kozmetikázni tudtunk.

Vasas Akadémia – Soproni SI Kosárlabda Akadémia: 57-48

Az első nap után teljes volt a körbe verés a tornán, így hát elég parázs meccsnek ígérkezett a házigazda elleni utolsó mérkőzés. Nagyon büszke vagyok a csapat első félidei teljesítményére. Úgy kezdtek el egy mérkőzést, ahogyan kell. Első pillanattól nyomás volt a labdán, nem engedtük az ellenfél legjobbjait szervezni a játékot. Uraltuk a festéket, sok könnyű gólt dobtunk átmenetből, és többször szép egyéni villanásokkal operáltak a fiúk.
Ebből a 20 percből kell építkezni.
A második félidő sokkal gyengébben sikerült. Azt hittük, hogy már megnyertük a mérkőzést. Dekoncentráltan, fegyelmezetlenül, sok eladott labdával játszottunk amit az ellenfél ki is használt. Újra teljesen nyílt lett lett a mérkőzés.
Szerencsére az utolsó 5 percben visszataláltunk az első részben mutatott játékhoz, így a végén bár az eredmény nem is tükrözi pontosan a két csapat közti különbséget, nem lehetett kérdés a győztes csapat kiléte.

Gratulálok a csapatnak a torna győzelemhez és az eddigi elvégzett munkához. Úgy gondolom mindenki belekóstolt abba, hogy mi várhat ránk ebben a szezonban. Sokat kell még fejlődnünk mentálisan, fizikálisan és még nagyon az összeszokás elején járunk, de voltak biztató jelek. A Sopron elleni első félidőből kell táplálkozni, azon az úton kell  tovább menni mert az a jövő.

 
Fotó: Bornyi Márton