U16: Újabb siker a kiemelt rájátszásban

Nemzeti Fiú Kiemelt Kadet Rájátszás, felsőház, Sárosi Bulcsú vezetőedző beszámolója:

Bp. Honvéd/A – Vasas Akadémia/A 37:64 (12:16, 8:17, 12:15, 5:16)

Vasas: GÁSZNER 13/3, RADICS 16, Horváth H. 1, Schafarek 6, Faragó 4.

Csere: LAKATOS M. 7, Kelemen, KISS 10/6, Konta 2, Honti B., BARTHA ZS 5/3, Dunai.

A rájátszás második fordulójában a Honvéd felújított otthonában, a Simon János Sportcsarnokban léptünk pályára.

 
Hiába készültünk rá, nem kezdtük jól a meccset. Küzdöttünk becsülettel, de hiányzott belőlünk a tudatosság. Bár volt közte szerencsés kosár is, a 4. percben már 8:2-re vezettek a hazaiak. A cseréink beálltával sokat javult a helyzetünk, hamarosan fel is zárkóztunk. Néhány gyorsindítást és kidolgozott akciót követően átvettük a vezetést, emellett a 6. és 14. perc között nem kaptunk kosarat! Azt azonban be kell látnunk, hogy az említett időszakban számolható 11:0-s futás nem pusztán a mi érdemünk volt, hiszen a honvédosok elrontottak jó pár olyan dobást is, amit máskor értékesíteni szoktak.
 
Folyamatosan távolodtunk, így a szünet érkezte most nem jött jól, a hazaiak ekkor lehetőséget kaptak, hogy rendezzék soraikat.
 
A harmadik negyedben kiegyenlített küzdelem folyt a pályán, nálunk Radics Gerzson energikus játéka emelkedett ki.
 
Ha lassan is, de növelni tudtuk a különbséget, és ebben a Honvéd zónája sem hozott változást.
 
A mérkőzés végére kialakult különbség egyértelműen túlzó, hiszen a hazai csapat edzője – a Vasaban nevelkedő, ott gyerekként és felnőttként is komoly szerepet vállaló Fülöp Botond – a záró etapban már az általában kevesebb lehetőséget kapó játékosait is szerepeltette.
Értékes győzelmet szereztünk, jól védekeztünk. Több betegünk is visszatért, akik persze még messze vannak korábbi formájuktól.
 
A MAFC meccshez képest az is előrelépés, hogy csak 13 eladott labdánk volt, igaz, ebből – fájó módon – legalább négy emberfölényes helyzetben keletkezett…
 
Fotó: Bornyi Márton