U16/A: A kaposvári vár bevétele, még várat magára

Nemzeti Fiú Kadet Bajnokság, Alapszakasz, Katona Róbert vezetőedző beszámolója: 

Kasi Delfinek/A-Vasas Akadémia/A 65-54 (17-19, 21-13, 16-9, 11-13)

Vasas: Kiss-Leizer G. 18/3, Szabó S. 10/3, Ménesi M. 9/3, Bucskó Z. 6, Nagy A. 5/3, Gerlits A. 2, Rosta P. 2, Békési V. 2, Sávolt Á. -, Kiss-Luczai B. -, Láposi M. -. 

Előző héten pénteken Kaposvárra látogattunk, ahol a célunk az alapszakasz első győzelmének a megszerzése volt. Sajnos az eredmény azonban, nem a terveink szerint alakult. 

Az első negyedet jobban kezdtük, de érződött, hogy nem sikerült igazi ritmust találnunk védekezésben. Kettő pontos vezetéssel indultunk neki a második negyednek. A negyed közepéig jól alakultak számunkra az események, azonban valami itt megtört a játékunkban. A hazai csapat meg is ragadta a lehetőséget és 6 pontos előnyt harcolt ki magának a félidőre. Mindent megtettünk, hogy kapaszkodjunk a hazai csapatra, de ezen a napon meglehetősen inspirált volt az ellenfelünk a csapatunkkal szemben. A harc és a küzdés sajnos most nem volt elegendő az eredményességünkhöz és 11 pontos vereséget szenvedtünk. Idegenben a 26 eladott labda nagyon sok és 4 darab szerzett labda sem tükrözi a csapat igazi képességeit. Persze egyénileg mutattunk szép dolgokat, de ha győzni szeretnénk csak csapatként leszünk képesek legyűrni az ellenfeleinket. 

Azt gondolom, hogy meglehetősen jókor érkezett a pofon a csapat számára és képesek vagyunk arra, hogy meg tudjunk újulni. Elsősorban minden mérkőzésen magunkat kell legyőzni és akkor az eredményekben is jelentkezni fog az edzésekbe fektetett kemény munkánk. A tanulságokat leszűrtük és már a következő ellenfelünkre koncentrálunk, akik ellen hazai pályán bizonyíthatjuk, hogy több van bennünk. Gratulálok a Kaposváriaknak!