U16/A – A legnagyobb leckéket a vereségből kapjuk!

Nemzeti Fiú Kadet Bajnokság, Rájátszás, Katona Róbert vezetőedző beszámolója:

NKA Pécs/A – Vasas Akadémia/A 92-58 (23-18, 15-9, 27-13, 27-18)

Vasas: Szabó S. 16/3, Kiss-Leizer G. 15/3, Sávolt Á. 8/6, Váradi Á. 6/3, Gerlits A. 4, Sárik-Veress M. 3/3, Bucskó Z. 2, Nagy A. 2, Rosta P. 2, Békési M., Guttmann B., Kiss-Luczai B.

Szerdán Pécsen léptünk pályára idegenben. Hazai pályán nem sikerült a pécsi csapatot legyőznünk. Szerettünk volna idegenben javítani, de a mutatott játékunk nem volt erre elég. 

Sikerült újra jól kezdenünk a mérkőzést és fej-fej mellett haladni a hazai csapattal. A negyed vége jobban sikerült a pécsieknek, így a vezetést sajnos nem tudtuk megszerezni. A második negyedben ellenfelünk 11 pontos előnyt épített ki, mivel támadásban nagyon egysíkúan támadtunk. A félidőben megbeszéltük, hogy gyorsabban, precízebben és szigorúbban kell játszanunk. Azonban sem a harmadik, sem a negyedik negyedben nem tudtuk megvalósítani a kitűzött feladatainkat. Ez egy olyan nap volt, amikor szinte semmi sem úgy alakult, ahogy elterveztük, azonban a sportban ez is benne van. Biztos vagyok benne, hogy a csapatunk képes jobban játszani és ahogy azt már több alkalommal is bebizonyították a fiúk, pályára is fogjuk ezt vinni. A statisztikában a számok önmagukért beszélnek, amennyiben legközelebb győzni akarunk a pécsiek ellen, megalkuvást nem tűrően kell játszanunk. Gratulálok a pécsieknek!