U16/A: Fontos győzelem a sok hiba ellenére

Nemzeti Fiú Kadet Bajnokság, Rájátszás Piros csoport, Katona Róbert edző beszámolója:

A Kaposvár elleni 2. mérkőzést Március 27-én vendég mezben, de otthon játszottuk. A mérkőzést követően centerünkben – Lugossy Ádiban – az alábbi gondolatok fogalmazódtak meg. A Kaposváriak az első vereséget követően, mindenképpen győzni érkeztek Pasarétre. A mérkőzés eleje még szoros volt, azonban a második félidőt – még korántsem tökéletes teljesítménnyel – de megnyerte csapatunk. A mérkőzésen sok hibát vétettünk, amit ki fogunk javítani a következő mérkőzésig.

 Kaposvári Si – Vasas Akadémia/A 47-54 (9-10, 14-13, 14-20, 10-11)

Vasas: Németh Cs. 11/3, Major B. 9/3, Pleesz G. 8, Szilágyi Á. 8, Lugossy Á. 6, Bérces D. 3/3, Sávolt Á. 3/3, Bartha S. 2, Földi B. 2, Kiss-Leizer G. 2.

A mérkőzést rosszul kezdtük, sok könnyű helyzetet hagytunk ki és túl sok labdát adtunk el. Ezek a hibák az egész mérkőzésünket jellemezték. Csak erős védekezésünknek köszönhetjük a győzelmet, hiszen sikerült az ellenfél legjobb játékosát, valamint a könnyű betöréseket megállítani. Az első félidő alatt a helyzeteinket alacsony hatékonysággal értékesítettük és hibákat vétettünk a passzokban is, hiszen túl gyorsan akartuk – sokszor körültekintés nélkül – továbbítani a labdákat. A második félidőt valamelyest jobban kezdtük és feljavult a játékunk. Több helyzetet értékesítettünk, viszont még mindig nem becsültük meg eléggé a labdát. A negyedik negyedre újra jelentkeztek az első félidei hibáink. Ennek ellenére a harmadik negyedbeli jobb teljesítményünknek köszönhetően, mégis sikerült megnyernünk a mérkőzést. A koncentrációnkon még sokat kell javítanunk, viszont hisszük, hogy kemény munkával képesek leszünk megvalósítani. Hajrá Vasas, gratulálok a csapatnak!

Fotó: Bornyi Márton