U16/A – Győzelemmel zártuk az alapszakaszt

Nemzeti Fiú Kadet Bajnokság, Alapszakasz, Katona Róbert vezetőedző beszámolója: 

Vasas Akadémia/A – Soproni SI KA SKC/A  73-54 (22-17, 15-15, 12-11, 24-11)

Vasas: Kiss-Leizer G. 29, Szabó S. 15/3, Ménesi M. 10, Sávolt Á. 7/3, György J. 4, Bucskó Z. 4, Hanzély V. 3/3, Gerlits A. 1, Bartos G., Békési M., Guttmann B., Nagy Zs.

Előző hétvégén vasárnap soproni ellenfelünkkel kellett felvennünk a versenyt az alapszakasz utolsó fordulójában. Törleszteni valónk volt bőven, mivel decemberben, soproni környezetben nem sikerült két vállra fektetnünk őket. Sajnos mind a két oldalon voltak hiányzók, de a motivációnkat a visszavágásban, ez mit sem befolyásolta.

 

Ellenfelünk eredményesebben kezdte az első negyedet, de hamar rendeztük a sorainkat. Köszönhetően a védekezésünknek és a mindösszesen két eladott labdának, a negyed végére már 5 ponttal vezettünk. A második negyedben volt több olyan momentumunk is amit próbáltunk meglovagolni, de a soproniak szívósan tartották magukat, köszönhetően irányítójuk hatékony támadásainak és a sokszor érthetetlen eladott labdáinknak. A harmadik negyedet jobban kezdtük és már 12 ponttal is vezettünk, amire ellenfelünknek is megvolt a válasza. Az utolsó negyedben is tovább tartottuk magunkat a céljainkhoz. Az intenzitásunkból egy pillanatig nem engedtünk, ellenfelünk pedig feltételezhetően elfáradt. Elsősorban a palánk alatti hatékony játékunknak valamint a csapatjátékba fektetett nagy energiáinknak köszönhetően, sikerült csapatként egy nagyon fontos győzelmet szereznünk, amivel jól tudtunk hangolódni a keresztjáték következő mérkőzéseire. Dolgozunk tovább csapatként, kezdünk egyre inkább összeérni. Gratulálok a győzelemhez a vasas fiúknak, akik ma is nagy szívvel játszottak a pályán!