U16/A – Higgadt játék, fontos győzelem idegenben

Nemzeti Fiú Kadet Bajnokság, Alapszakasz, Katona Róbert vezetőedző beszámolója:

SZEDEÁK/A – Vasas Akadémia/A 71-84 (17-25, 18-10, 15-25, 21-24)

Vasas: Váradi Á. 18/3, Szabó S. 15/3, Ménesi M. 12, Kiss-Leizer G. 10, Sávolt Á. 8, Bucskó Z. 7/3, Rosta P. 6, Kiss-Luczai B. 4, Hanzély V. 2, Gerlits A. 2, Bartos G. –

Pénteken szegedre utaztunk, hogy hazai környezetében újra szembenézzünk a SZEDEÁK/A csapatával. A mérkőzés kemény volt, de jól sikerült kontrollálnunk ellenfelünket.

Az első negyedben nagy lendülettel kezdett a szegedi csapat, de mi is felvettük a kesztyűt. Védekezésünkkel és higgadt támadásainkkal sikerült megtörnünk a hazaiak kezdeti lendületét és 8 pontos előnyt építettünk ki. A második negyedünkről ez már nem mondható el. Ennek eredményeként ki is egyenlített ellenfelünk a félidő végére. A harmadik negyedben azonban újra magunkhoz ragadtuk az irányítást és 5 perc alatt 2-15-ös rohamot vezettünk. Ezzel újra megmutatva, hogy nem csak kirándulni érkeztünk Szeged városába. Köszönhetően a jó ritmusunknak és a védekezésbe fektetett munkánknak a negyedik negyedben már 19 ponttal is tudtunk vezetni. Külön öröm volt a közel 50%-os dobó és a 95%(21/22!!!)-os büntető százalékunk valamint a festékben való lepattanókat ma is uralni tudtuk. Gratulálok a győzelemhez a csapatnak, következhet egy budai rangadó a Budafok-PSE csapata ellen.