U16/A – Idegenben is sikerült legyőznünk budapesti riválisunkat!

Nemzeti Fiú Kadet Bajnokság, Rájátszás, Katona Róbert vezetőedző beszámolója:

Budapesti Honvéd SE/A – Vasas Akadémia/A 53-65 (11-16, 20-15, 8-16, 14-18)

Vasas: Kiss-Leizer G. 31, Rosta P. 14, Hanzély V. 8/3, Váradi Á. 5, Gerlits A. 4, Szabó S. 3, Bucskó Z., Guttmann B., György J., Nagy A.,Sávolt Á. 

Előző héten vasárnap, a Ludovika arénába mentünk vendégeskedni, a Budapesti Honvéd SE/A csapatához. Korábban hazai pályán sikerült begyűjtenünk a győzelmet, így arra számíthattunk, hogy ellenfelünk mindent meg fog tenni a visszavágás érdekében. 

Köszönhetően a fegyelmezett védekezésünknek és a fókuszált hozzáállásunknak, remekül kezdtük a mérkőzést, a 6. perc végén már 10-2-re vezettünk. A negyed végére ellenfelünk magára talált, de így is 5 pontos vezetés birtokában várhattuk a második negyed küzdelmeit. A második negyedben is folytattuk a harcot, de ellenfelünk tovább keményített a védekezésén, ami némileg megzavart bennünket és kapkodást szült. Amikor megnyugodtunk sikerült újra kontrollálnunk a meccset, de ellenfelünk visszaépítette magabiztosságát. A félidőre így döntetlen lett az állás. A harmadik negyedben újra az 1. negyedben mutatott játékunkat sikerült játszanunk és kíméletlenül kihasználtuk a magasságbeli előnyünket a palánk alatt. Ellenfelünknek erre nem is volt válasza egészen a mérkőzés végéig. Sikerült egy kontrollált mérkőzésen újra győzelmet szereznünk, ami nagyon fontos volt a kecskeméti vereségünket követően. Következő ellenfelünk egy újabb erős ellenfél lesz, a NKA Pécs/A csapatát fogadjuk hazai pályán. Gratulálok a csapatnak a győzelemhez. Hajrá budapesti kosárlabda!