U16/A – Jobban kell támadnunk, ha idegenben akarjuk megszerezni a győzelmet!

Nemzeti Fiú Kadet Bajnokság, Rájátszás, Katona Róbert vezetőedző beszámolója: 

ATOM CITY-ATOMERŐMŰ SE U16/A – Vasas Akadémia/A 70-56 (16-19, 16-4, 20-7, 18-26)

Vasas: Kiss-Leizer G. 13, Rosta P. 8/6, György J. 11, Bucskó Z. 6, Nagy A. 6, Váradi Á. 6, Hanzély V. 5/3, Gerlits A. 1, Guttmann B., Kiss-Luczai B., Szabó S.

Előző héten vasárnap a csoportelsőhöz, Paksra utaztunk. A célunk az volt, hogy idegenben is megszerezzük a győzelmet, ahogyan hazai pályánkon már sikerült. A vereség ellenére azonban sok feladatot tudtunk sikeresen megvalósítani, ami mindenképpen előremutató.

Mind támadásban mind védekezésben nagyon koncentráltan, tudatosan és jól kezdtük a mérkőzést. Ennek köszönhetően 3 pontos előnyre tettünk szert az első negyed végére. A második negyedben ellenfelünk mindent (is) megpróbált védekezésben, hogy visszavegyék a mérkőzés irányítását. Ebben a játékvezetők is partnerek voltak, mivel mindösszesen 1 foult-ot láttak a második negyed 9. percéig a hazai oldalon. Így ellenfelünk visszanyerte magabiztosságát támadó oldalon, mi pedig a körülmények hatására nem találtuk az utat a pontszerzéshez. Sajnos a hazai csapat lendülete a harmadik negyedben sem tört meg és körülmények sem változtak. A harmadik negyed végére ellenfelünk 22 ponttal vezetett. Talán a játékvezetők is érezték, hogy felborult a pálya és a negyedik negyedben érezhető volt, hogy szemléletet váltottak. Ennek köszönhetően meg tudtuk kezdeni a felzárkózást és 10 pontra csökkentettük a hátrányt. Fordítani már nem sikerült, de mindent megtettünk, amiért gratuláció jár a csapatnak. A védekezésünk jól működött, mivel 70 ponton tartottunk ellenfelünket, akik 86,5 pontot szereznek átlagban mérkőzésenként. Azonban mind támadásban, mind a labda megbecsülésében fejlődnünk kell, ha nyerni akarunk egy ilyen rangadón. Gratulálok a paksi csapatnak!