U16/A – Karácsonyi hangulat

Nemzeti Fiú Kadet Bajnokság, Alapszakasz, Katona Róbert vezetőedző beszámolója:

Budafok-PSE – Vasas Akadémia/A  54-85 (27-26, 13-21, 6-21, 8-17)

Vasas: Kiss-Leizer G. 21, Szabó S. 17/6, Rosta P. 12, Váradi Á. 12, Sávolt Á. 10/6, Bucskó Z. 6, Bartos G. 4, Ménesi M. 3, Békési M., Hanzély V., Kiss-Luczai B. 

A karácsonyi ünneplést megelőző hétvégére maradt a Budafok-PSE csapatával való küzdelem. Szerettük volna szépen lezárni a 2021-es évet, ami a második félidőben maradéktalanul sikerült is. 

Nagyon szépen és magabiztosan kezdtük a mérkőzést, így a 6. percben már 10 ponttal is vezettünk. Azonban ellenfelünk nem adta fel és igyekezett tapadni ránk. Ez olyan jól sikerült számukra, hogy a negyed végére a vezetést is megszerezték. A második negyedben fej-fej mellett haladt a két csapat, de a fizikális tartalékainknak köszönhetően mi bírtuk jobban az iramot, így 7 pontos előny birtokában vonulhattunk az öltözőbe. Finoman szólva se lehettünk elégedettek az eredménnyel, de minden mérkőzés tartalmazza a maga tanulnivalóját. A második félidőben egyértelmű célunk volt, hogy megmutassuk az igazi arcunkat. Ezt meg is tettük. Mind a harmadik mind a negyedik negyedben a kellő asszertivitással, keménységgel és bátorsággal játszottunk. Összességében magabiztos győzelmet arattunk és egy félnegyedet leszámítva jól megvalósítottuk   a tervezett a feladatainkat. Gratulálok a csapat eddigi szerepléséhez és kellemes ünnepeket kívánok minden értünk szórító szimpatizásunknak!