U16/A: Magabiztos hazai győzelem

Nemzeti Fiú Kadet Bajnokság, Alapszakasz, Katona Róbert vezetőedző beszámolója:

Vasas Akadémia/A – Szombathelyi SI KA/A 99-29 (22-6, 16-5, 24-11, 37-7)

Vasas: Kiss-Leizer G. 19, Szabó S. 16/3, Váradi Á. 14, Ménesi M. 13/3,Sávolt Á. 8/6, Rosta P. 8, Bartos G. 7/3, Gerlits A. 5, Kiss-Luczai B. 3/3, Nagy A. 2, Vajda Z. 2, Nagy Zs. 2. 

Az elmúlt héten vasárnap, a szombathelyi csapat ellen folytattuk a bajnokságot. A mérkőzés előtt nagy elszántságot láttam minden játékosnak a szemében, ami az eredményünkön igencsak  meg is látszik.

Már az első negyedben kezünkbe vettük az irányítást és nagy intenzitással szépen és asszertívan védekeztünk. Ennek meg is lett az eredménye és a negyed végére szépen kosárlabdázva, 22-6-ra vezettünk. A második negyedben ott folytattuk, ahol az elsőben abba hagytuk. Nem hagytunk levegőt az ellenfelünk számára. A félidőben így már 38-11-re vezettünk. Az első két negyedet követően – első sorban a fáradtságnak köszönhetően – kicsit visszaesett a koncentrációnk, amit ellenfelünk igyekezett ki is használni a harmadik negyedben. Ezt mutatja az is, hogy 11 pontot kaptunk, ami egyenlő az első félidőben kapott pontok összegével. A csapat azonban összeszedte magát és az utolsó erőtartalékait is mozgosította. Az utolsó negyedre sikerült újra magas szinten fókuszálnunk és még egy lapáttal rátettünk a feladataink végrehajtására, aminek a 37 dobott pont és 7 kapott pont lett a jutalma. A 19 eladott labda remek, a 62 leszedett lepattanó pedig kiváló. Ezen a mérkőzésen ellenfelünk számára bezártuk a saját palánkunk körüli területet és nem engedtünk pontot szerezni nekik második esélyből. Remek csapatteljesítménynek örülhettünk ezen a napon és sikerült áttörnünk a saját magunk által felépített falunkat. Innentől nincs megállás, megyünk tovább és szombaton fogadjuk szegedi ellenfelünket. Gratulálok a csapatnak!