U16/A: Mindenki hozzátett valamit a 4 közé jutást érő győzelemhez

Néhány nap elteltével újabb országos döntőben találkozott egymással a Vasas Akadémia és a Zalakerámia ZTE KK csapata.

Vasas Akadémia/A – Zalakerámia ZTE KK/A 64-39 (18-5, 19-11, 10-17, 17-6)
Vasas: Szilágyi Á. 2, Major B. 8, Filipovic I. 5, Kiss-Leizer G. 2, Laczházi B. 9, Lugossy Á. 12, Bérces D. 10/6, Bartha Sz. 2, Pleesz G. 7, Németh Cs. 2, Földi B. 4, Kozári G. 1,
 
Néhány nap elteltével újabb országos döntőben találkozott egymással a Vasas Akadémia és a Zalakerámia ZTE KK csapata. Határozottan kezdte a mérkőzést a torna házigazdája, négy perc játék után 8-0-s előnynél kellett a Zalaegerszeg csapatának időt kérnie. Főleg védekezésben, de a negyed második felében támadásban is jobban ráerőltették akaratukat ellenfelükre Harald Stein tanítványai. Könnyelműen eladott labdákból építkezve 18-5-ös pasaréti előnyt mutatott az eredményjelző 10 perc játék után. A második negyedben is folytatódott a Vasas-dominancia, nem találta a megoldást a Gyimes Áron által vezetett Zalaegerszeg. A negyed derekán, 32-12-nél már 20 pontnyi volt a differencia a két együttes között, ami a félidőig ki is tartott: 37-16-os Vasas Akadémia-előnnyel vonultak szünetre a csapatok.
Jól kezdte a második félidőt is a Vasas, 6-0-s roham után, 43-16-nál érte el az addigi legnagyobb különbséget a pasaréti alakulat. Ezután lankadt a hazaiak figyelme, több mezőnykísérletet rontottak el, amit a Zalaegerszeg jó százalékkal ki is használt, s a 30. percre 14 pontra küzdötték magukat vissza. A záró 10 percben újra felpörgette játékát a Vasas Akadémia, 9-0-s rohammal gyorsan véget vetett az esetleges zalaegerszegi reményeknek (56-33). A mérkőzés hátralévő részében magabiztosan őrizte előnyét a vendéglátó, s készülhet a Zsíros Akadémia Kőbánya – Budapesti Honvéd mérkőzés győztese ellen.
 
 Harald Stein, a Vasas Akadémia/A csapatának vezetőedzője: Gratulálok a játékosaimnak a győzelemhez, ahol egy olyan csapat ellen nyertünk, akik ellen egész évben nem játszottunk! Jó játékosokkal rendelkeznek, az első mérkőzés egy országos döntőben mindig nehéz, de minden játékosom hozzá tette a maga részét ehhez a győzelemhez.
 
Bödör Ferenc, a Zalakerámia ZTE KK/A csapatának vezetőedzője: Egy félidőnek, de inkább 15 percnek kellett eltelnie, hogy felvegyük ezt a ritmust, itt látszódott meg, hogy mi alulról érkeztünk erre a döntőre. Többet kell ilyen kvalitású csapatokkal játszani, és akkor még szorosabb lehetett volna. Sajnálom, hogy kihagytunk több mint 10 büntetőt. Ha tudunk azon az úton tovább menni, mint főleg a harmadik negyedben, akkor tudunk majd mérkőzést nyerni
 
Fotó: Bornyi Márton