U16/A – Naívan nem lehet!

Nemzeti Fiú Kadet Bajnokság, Alapszakasz, Katona Róbert vezetőedző beszámolója:

Soproni SI KA SKC/A-Vasas Akadémia/A 86-75 (23-11, 20-11, 21-24, 22-29)

Vasas: Váradi Á. 20/3, Kiss-Leizer G. 17, Sávolt Á. 17/9, Szabó S. 8, Ménesi M. 7, Kiss-Luczai B. 2, Bucskó Z. 2, Bartos G. 1, Rosta P. 1, Gerlits A.-, Hanzély V.-, Nagy Zs.-

Hétközi rangadón találkoztunk az “A” csoport eddig veretlen, csoportelső Soproni SI KA SKC/A csapatával. Célunk az volt, hogy bevegyük a soproni várat és átvegyük a vezetést a csoportunkban. Sajnos nem sikerült a tervünk, de nagyon sok tanulságot tartogatott számunkra a mérkőzés.  

Az első negyedben jobban kezdett a hazai csapat, mi pedig nem voltunk elég élesek a letámadásukkal szemben. 5 perc elteltével 18-6-ot mutatott az eredményjelző. Ezt követően gyakran megoldottuk, hogy könnyedén áthozzuk a labdát, de a befejezéseknél nem voltunk pontosak. A második negyed igencsak hasonló forgatókönyv szerint zajlott, ellenfelünk 21 pontos előnyt épített ki a félidőre. A második félidőben szemléletet váltottunk és elkezdtünk határozottabban védekezni, de támadásban továbbra sem találtuk az igazi ritmusunkat. Ennek ellenére 3 pontot sikerült faragnunk ellenfelünk előnyéből. Az utolsó negyedben továbbra is kapartunk és próbáltuk megközelíteni a hazai csapatot, akik egészen a 38.percig tartották is stabil előnyüket. Köszönhetően a jó fizikai állapotunknak 79-63-as állásnál összeszedtük az utolsó tartalékainkat és sikerült egy 0-10-es rohamot vezényelnünk. Azonban a következő támadásnál sajnos kaptunk egy szerencsésnek mondható kosarat, ami eloszlatta a győzelmi esélyeinket. Az utolsó percig küzdöttünk, de ma csak későn sikerült rátalálnunk a sikerhez vezető útra. Az ilyen rangadókon csak akkor tudunk sikeresek lenni, ha 40 percen keresztül tudjuk pályára vinni azt az attitűdöt, ami ma csak a negyedik negyedben sikerült. Gratulálok a soproni csapatnak a győzelemhez és a vereség ellenére gratulálok a Vasasos fiúknak is, mivel a mérkőzést elvesztettük de a büszkeségünket nem!