U16/A – Nem sikerült győzni a rangadón

Nemzeti Fiú Kadet Bajnokság, Alapszakasz, Katona Róbert vezetőedző beszámolója: 

Vasas Akadémia/A – Zalakerámia ZTE KK/A 61-70 (10-11, 16-16, 15-21, 20-22)

Vasas: Váradi Á. 18, Bartos G. 11, Szabó S. 10, Ménesi M. 9, Bucskó Z. 4, Hanzély V. 4, Sárik-Veress M. 3, Sávolt Á. 2, Kiss-Leizer G., Rosta P. –

Múlt hét szombaton zalaegerszegi riválisunkat láttuk vendégül. Egy kiegyenlített első félidő után, azonban nem sikerült fogást találnunk ellenfelünkön és vereséget szenvedtünk hazai pályánkon.

A mérkőzés első és második negyede kiegyenlítetten zajlott és kisebb koncentrációs kihagyások ellenére érezhető volt, hogy kontrolláljuk a meccset. A második negyedben többször is vezettünk 6 ponttal, de nem tudtunk élni a momentumainkkal, aminek köszönhetően a negyed végére egy szerencsés hárompontost és egy kihagyott 100%-os közeli helyzetet követően egy pontos előnyt engedtünk ellenfelünknek a félidőre, az 5 pontos vezetésünk helyett. A megbeszéltek ellenére, a második félidőt nagyon alacsony energia szinttel kezdtük, aminek köszönhetően ellenfelünk vérszemet kapott és 7 pontra növelte előnyét a harmadik negyed végére. A negyedik negyedben tovább próbáltunk kapaszkodni, de ezen a napon nem tudtuk kellő pontossággal megvalósítani a begyakorolt elemeket. Egyénileg mindenki igyekezett – ez mindenképpen dicséretes -, de csak is csapatként, együttműködve tudjuk felvenni a versenyt a nagyobb kihívást jelentő ellenfeleinkkel szemben. Kisebb-nagyobb jó periódusokat leszámítva nem játszottunk egy rangadóhoz méltó attitűddel. A fejlődésünkhöz szükség van a vereségekre is, így ezt az emléket elraktározzuk és plusz motivációként fogjuk felhasználni a jövőben. Gratulálok ellenfelünknek!