U16/A – Nem sikerült otthon tartanunk a győzelmet

Nemzeti Fiú Kadet Bajnokság, Rájátszás, Katona Róbert vezetőedző beszámolója: 

Vasas Akadémia/A – NKA Pécs/A 51-79 (6-15, 18-20, 9-30, 18-14)

Vasas: Gerlits A. 11, Váradi Á. 11/9, Bucskó Z. 8, Hanzély V. 5, Rosta P. 5/3, Szabó S. 5/3, Bartos G. 2, György J. 2, Nagy A. 2, Sávolt Á. -, Guttmann B., Kiss-Luczai B. 

Múlt héten vasárnap, a pécsi együttes csapatát fogadtuk. A tervünk az volt, hogy tovább építjük a hazai pályánk veretlenségi sorozatát a rájátszásban, de ez a nap sajnos nem olyan játékot hozott, ami a terveinkben szerepelt.

Ellenfelünk kezdett jobban. A mérkőzés elejétől kezdve magukhoz ragadták a kezdeményezést, amire nekünk csak alkalmanként voltak meg a válaszaink. Ennek tükrében már az első negyedben 9 pontos hátrányba kerültünk. A második negyedben igyekeztünk felzárkózni, de mivel csapatként nem találtuk a ritmust, nem tudtunk közelebb kerülni. A félidőben megbeszéltük, hogy nem azon az úton haladtunk az első két negyedben, amit a mérkőzés előtt célul tűztünk ki. Azonban a harmadik negyedben is csak alkalmanként sikerült megvalósítani a céljainkat, így ellenfelünk 32 pontos előnyre tett szert. Az utolsó negyedre a fő kérdés eldőlt, de az utolsó pillanatig küzdött a csapat. Így a mérkőzést elvesztettük, de a becsületünket nem. A mutatott játék alapján ellenfelünknek maximálisan jár a gratuláció, mert rávilágítottak a fejlődési területeinkre, mind egyéni, mind pedig csapatszinten. A bajnokság során talán először érezhette át a csapat, hogy milyen az amikor a fegyelmezetlenségeinket kíméletlenül megbünteti az ellenfél. Ezen a napon ellenfelünk meggyőzőbb volt, mi pedig nem csüggedünk, hanem ki fogjuk javítani a hibáinkat! Gratulálok a pécsi csapatnak, következő ellenfelünk a paksi csapat lesz.