U16/A – Összefoglaló az U16-os kadet döntőről

Nemzeti Fiú Kadet Bajnokság, “A” Döntő, Katona Róbert vezetőedző beszámolója:

Múlt héten rendezték az U16-os kadett bajnokság nyolcas döntőjét. A tornát megelőzően szerettük volna megnyerni a tornát, de az eredmény sajnos máshogy alakult. Lássuk a történéseket. 

Az első mérkőzésünket budapesti riválisunk – a későbbi harmadik helyezett – Budapesti Honvéd SE/A csapat ellen játszottuk. Jó védekezésünknek és meggyőző támadójátékunknak köszönhetően magabiztos sikert arattunk. Jól kontrolláltuk a mérkőzést, a győzelmünk egy pillanatig sem volt veszélyben. A jó kezdés meghatározó a nyolcas döntőben így ez a mérkőzés jó alapot adott a következő összecsapásokhoz.

Következő ellenfelünk a Zalakerámia ZTE KK/A csapata volt. A szezon során mind mi, mind ellenfelünk idegenben tudott – azonos pontkülönbséggel – nyerni. A célunk az volt, hogy most egy pillanatig se kelljen izgulnunk. Megfelelő asszertív hangulatban kezdtük a mérkőzést, amit sikerült az egész mérkőzésen végig tartani. A szisztematikusan végrehajtott védekezési és támadási feladatok eredményeképpen egyértelmű győzelmet sikerült aratnunk. Álmodni sem merhettünk  volna jobb kezdésről. 

A csoportban történt körbeveréseknek köszönhetően, azonban önmagában nem volt elég a két győzelem a legjobb négybe kerüléshez. Az Atom City-Atomerőmű SE U16/A csapata – későbbi második helyezett –  elleni harmadik mérkőzésünket is meg akartuk nyerni. Azonban egy 7 pontos vereség esetén csoportelsőként, míg 9 pontos vereség esetén csoport másodikként mehettünk volna tovább. Így a sorsunk a saját kezünkben volt. Több olyan momentumunk is volt a mérkőzés folyamán, amit ha sikerül megragadnunk és sikerül további 2-3 jó döntéssel kiegészíteni akkor máshogy alakulhattak volna a történések. Azonban győzelmi szándékunk ellenére sajnos vereséget szenvedtünk és a különbség is nagyobb lett mint szerettük volna. Ennek köszönhetően a csoportban a harmadik helyezést értük el és az 5-8. helyért folytathattuk a küzdelmeket. 

Következhetett így a DEAC KA U16/A csapata. Az első negyed egyértelműen a mienk volt, szépen kosárlabdáztunk. A második negyedben teret engedtünk ellenfelünknek és visszaengedtük őket a meccsbe. Innentől fej-fej mellett haladt a két csapat. Az utolsó negyedben több olyan ítélet is született, ami nem nekünk kedvezett és ellenfelünket támogatta. Ennek következtében ellenfelünk magabiztosabbá vált és sikerült is élnie az adódó lehetőségekkel. 6 pontos vereséget szenvedtünk egy szervezetten és jól játszó ellenféllel szemben, melynek következtében a 7-8. helyért játszhattunk.

A történések tükrében újra a Zalakerámia ZTE KK/A csapatával néztünk farkasszemet. A  teljes összecsapás folyamán végig kiegyenlített mérkőzést játszottunk ellenfelünkkel. A kétszeri hosszabbítás követően, azonban mi voltunk azok, akik győztesen hagyhatták el a pályát, ezzel megszerezve a 7. helyezést. 

Vasas Akadémia/A – Budapesti Honvéd SE/A 58-49 (11-11, 24-11, 13-11, 10-16)

Vasas: Szabó S. 15/3, Rosta P. 11/6, Váradi Á. 7/3, Bartos G. 6/3, Hanzély V. 5/3, Gerlits A. 4, Kiss-Leizer G. 4, Nagy A. 4, Bucskó Z. 2, Guttmann B. -, Kiss-Luczai B. -, Sávolt Á. – 

Vasas Akadémia/A – Zalakerámia ZTE KK/A 87-47 (16-13, 20-13, 29-9, 22-12)

Vasas:  Kiss-Leizer G. 16, Szabó S. 12/3, Váradi Á. 11/3, Bucskó Z. 9/3, Guttmann B. 8, Bartos G. 7, Gerlits A. 7, Rosta P. 6, Kiss-Luczai B. 5, Hanzély V. 3/3, Sávolt Á. 3/3, Nagy A. –

 

Atom City-Atomerőmű SE U16/A – Vasas Akadémia/A 78-57 (18-18, 23-9, 18-13, 19-17)

 

Vasas: Kiss-Leizer G. 17/3, Rosta P. 9, Váradi Á. 7/3, Bartos G. 4/3, Hanzély V. 4, Nagy A. 4, Szabó S. 4, Bucskó Z. 3, Sávolt Á. 3/3, Guttmann B. 2, Gerlits A. -, Kiss-Luczai B. -.

 

Vasas Akadémia/A – DEAC KA U16/A 63-69 (21-12, 13-21, 17-15, 17-21)

Vasas: Kiss-Leizer G. 16, Rosta P. 14/9, Szabó S. 10/3, Váradi Á. 7, Hanzély V. 6/6, Bucskó Z. 5, Gerlits A. 3, Bartos G. 2, Guttmann B. -, Kiss-Luczai B. -, Nagy A. -, Sávolt Á. -.

 

Vasas Akadémia/A – Zalakerámia ZTE KK/A 75-78 (15-20, 21-17, 11-15, 16-11, 12-15)

Vasas:  Váradi Á. 23, Rosta P. 16, Kiss-Leizer G. 13, Hanzély V. 8/6, Bartos G. 5/3, Guttmann B. 4, Bucskó Z. 3, Nagy A. 3, Szabó S. 3, Gerlits A. -, Kiss-Luczai B. -, Ménesi M. -.

Összefoglaló:

A tornán mutatott játékunk alapján előbb is végezhettünk volna, azonban túl sokszor adtuk vissza a  lehetőségeket ellenfeleink számára, ami megbosszulta magát. Mutatja ezt a rengeteg eladott labdáinknak a száma. A védekezésünket tekintve mindenképpen elégedettek lehetünk, mivel a Vasas csapata kapta a legkevesebb pontot a tornán. Ez egy nagyon jó alap, amire a jövőben építkezhetünk. Támadásban sokszor vezettünk szép támadásokat és voltak nagyon jó és tudatos kinti dobó helyzeteink, amit jó százalékkal értékesítettünk is. Emellett sok jó egyéni teljesítménynek is örülhettünk. Ennek ellenére támadásban gyorsabbnak, keményebbnek és pontosabbnak kell lennünk a jövőben, mivel ezt a sportot is pontra játszák. Büszke vagyok a csapatomra, mivel nagyon jól működtünk együtt mint csapat. Sajnálom, hogy ez az eredményen most nem látszódott. A kudarc is fontos része egy játékos fejlődésének, sokszor ez még erősebb motivációs faktor tud lenni, mint maga a győzelem. Gratulálok a csapatomnak és a többi résztvevőnek is, valamint Kiss-Leizer Gergőnek, akit a hetedik helyezés ellenére választottak a torna legjobb ötösébe. Köszönjük a szülők és az akadémia támogatását, hogy megélhettük ezt az élményt! Hajrá Vasas!